Årets beste spill

2004 er tidenes beste spillår. Det er følgelig ikke lett å orientere seg i jungelen av titler, så her er våre anbefalinger for alle spillelskere!


Det er lenge siden vi har sett maken til et spillutvalg. I hele år, og spesielt nå i høst, har spillene kommet på rekke og rad, både de meget profilerte stortitlene, og litt oversette perler. 2004 var året da de skikkelige storspillene endelig kom, spill som har vært under utvikling i årevis og som fikk mer oppmerksomhet enn din gjennomsnittlige Hollywood-film.

Her er en oversikt over de titlene som har imponert oss mest, delt opp etter plattform. Disse bør du satse på hvis du er ute etter gode julegaver!

XBox

Halo 2 er en selvskreven vinner. Oppfølgeren til XBoxens største spill har allerede
solgt i 5 millioner eksemplarer, og det er ingen grunn til at ikke du også bør være i besittelse av dette spillet. I singleplayerdelen er historien blitt dypere, og viser oss forskjellige sider av krigen mellom menneskene og Covenant. I tillegg har spillbarheten blitt forbedret - nå kan du skyte med to våpen samtidig og kapre fartøy, og selve våpenutvalget er mye større. Videre har spillet et fantastisk gjennomført XBox Live-modus, med et enormt utvalg av varianter og modi. Og det går glatt som en drøm. Den flotte grafikken og musikken bidrar også til å gjøre Halo 2 til en super førstepersonsopplevelse.

Les vår anmeldelse!

Burnout 3 er tilgjengelig også på PlayStation 2, men vi føler at det er XBox-versjonen som virkelig viser hva spillet er godt for. Et fantastisk orgie av eksplosiv racing, uten respekt for medtrafikkanter og regler, med ett mål for øyet: Å krasje, ødelegge og sprenge motstandernes biler. Det er et kjempeutvalg av baner, biler og spillvarianter, og selv Crash-modusen alene kunne vært et eget spill. Det er lenge siden vi har kost oss så mye med et bilspill, det er fullstendig useriøst, urealistisk, men ubeskrivelig gøy. Også her bidrar en svært solid online-modus til å gjøre opplevelsen komplett.

Les vår anmeldelse!

Chronicles of Riddick er kronologisk sett forløperen til Vin Diesel-filmene om antihelten Riddick. Et førstepersonsspill som krever hjernekapasitet i tillegg til raske reflekser er alltid velkomment, og i Riddick får du mulighet til å snike og løse gåter i tillegg til å skyte. Det hele foregår i et brutalt fengsel en gang i fremtiden, og målet er å komme seg ut. Store deler av spillet foregår uten våpen, og du må bruke intelligensen din (samt knyttnever) for å overleve. Et veldig nyskapende og flott spill, med en grafikk få XBox-titler kan måle seg med. Synd det er over såpass fort.

Les vår anmeldelse!

Fable hadde vært lenge under utvikling, og forventningene var enorme. Riktignok
ble Fable litt mer begrenset enn det vi håpet på forhånd, men likevel er det et høyst originalt rollespill med fokus på valg mellom det gode og det onde. Din oppførsel påvirker omgivelsene, forbipasserene klapper eller rømmer i frykt avhengig av din reputasjon. Rollespill-elementene er kanskje litt annerledes enn det vi er vant til fra japanske spill i denne sjangeren, men en unik historie, spennende spillbarhet og nydelig stemning gjør Fable til et meget godt valg.

Les vår anmeldelse!

RalliSport Challenge 2 er ikke nødvendigvis et realistisk rallyspill i samme bane som Richard Burns Rally eller WRC 4, men byr på store mengder underholdning og kjempeutvalg av biler og baner. Spillet er lett å komme i gang med, og passer for de som ikke krever knallhard simulering. Her er det også god støtte for XBox Live, og grafikken presser Xboxen til det ytterste.

Les vår anmeldelse!

PlayStation 2

SingStar/EyeToy - PlayStation 2 har plutselig blitt den ultimate vorspielmaskinen. Med et EyeToy-kamera og EyeToy Play 2 kan du kontrollere småspill med kroppsbevegelser, og den siste spilldisken inneholder mer avanserte og morsommere spill enn den første. SingStar lar deg leke karaoke i din egen stue, og du får nå to disker med tilsammen 60 sanger, muligheter for duettsynging og diverse partyvarianter. Hjemme alene-fester vil aldri bli det samme etter at du har fått deg dette tilbehøret!

Les anmeldelsen av EyeToy 2 og SingStar Party!

Grand Theft Auto: San Andreas tar frihetskonseptet til de forrige spillene i serien
videre. Nå med tre hele byer og rollespillelementer (du kan trene opp karakteren din og endre utseende), et ufattelig utvalg av minispill og tilleggsoppdrag, nye radiostasjoner og forbedret kontroll og grafikk. Handlingen er lagt til USAs vestkyst på tidlig 90-tall og omhandler gjengmiljøet som dominerte på den tid. Tenk på filmer som Boyz N The Hood og Menace II Society, og du vil skjønne konseptet. Utviklerne har imidlertid lagt til en solid dose humor og ironi, men uten at spillet blir en parodi av den grunn.

Les vår anmeldelse!

Onimusha 3 er del tre i samuraieventyret, og denne gangen foregår det parallelt i
dagens Paris og føydaltidens Japan. Det er et skikkelig godt gjennomført actionspill der to hovedpersoner (Jaques og Samanosuke) samt noen venner, slåss mot en ond demonherre. Det er mye reising i tid og rom, og hendelser som foregår i de parallelle dimensjonene påvirker hverandre. Historien er svært solid og spennende, men først og fremst er det den hektiske kampmekanikken som imponerer oss mest. En ren actionfest, dette her, med nydelig grafikk og fantastisk spillbarhet.

Les vår anmeldelse!

WRC4 er den årlige oppdateringen av den populære rallyserien. Det offisielle spillet for WRC-sirkuset inneholder som vanlig alle de korrekte navnene, banene og bilene og oppdaterte statistikker, men i år er følelsen enda mer realistisk og grafikken enda bedre. Spillet er riktignok også vanskeligere enn før, men vi tror at de ekte entusiastene vil sette pris på det. Et pluss også for full norsk lokalisering.

I tillegg bør du også ta en titt på de solide plattformspillene til PS2, blant annet Jak III, Ratchet & Clank 3, Sly 2 og Crash: Twinsanity.

Nintendo GameCube

Metroid Prime 2: Echoes er GameCubens konge per i dag. Et førstepersons-
eventyrspill med fokus på gåter, oppgaveløsning og utforskning av omgivelser fremfor skyting, med en fascinerende historie og vakker stemning. Her er det også to parallelle verdener, en lys og en mørk, og hendelser i disse påvirker hverandre. Du må ikke glemme å skanne omgivelser for informasjon, og det er også plass til litt solid plattformhopping. Og selvsagt noen heftige boss-kamper. Metroid Prime 2 er et vanskelig og kanskje noe uvanlig spill, men tro oss, det er vel verdt tiden du investerer i det.

Les vår anmeldelse!

Metal Gear Solid: The Twin Snakes er en remake av det klassiske spillet til PlayStation, som huskes for sine innovative muligheter for sniking, og en unik og dyp historie. GameCube-versjonen har forbedret grafikk og en del andre nyheter, men er i bunn og i grunn det samme spillet. Derfor er det en del elementer som føles gammeldagse her, men Metal Gear Solid er likevel et fascinerende stykke spillhistorie som enhver entusiast bør ha i sin hylle.

Les vår anmeldelse!

Donkey Konga er Nintendos store partyspill. Du får et sett med plastikktrommer
på kjøpet, og det er bare å koble de opp og begynne å slå løs i takt med symboler som dukker opp på skjermen. Ekstremt enkelt og vanedannende, og det fungerer best med flere spillere. Riktignok er ikke utvalget av låter du kan tromme til verdens bredeste, men spillet byr likevel på mange morsomme stunder og er en sikker feststarter.

Les vår anmeldelse!

Tales of Symphonia - skikkelige rollespill har vært mangelvare på GameCube, og Tales of Symphonia fyller dette tomrommet. Bakgrunnshistorien er kanskje ikke så dramatisk forskjellig fra mange andre, japanske rollespill, men et innovativt og kaotisk (på en positiv måte) kampsystem, nydelig grafikk og en langvarig kampanje gjør at de fleste rollespillentusiaster bør prøve ut dette solide spillet.

Andre GameCube-titler som også er verdt å vurdere er Pikmin 2, Paper Mario: The Thousand Year Door og Wario Ware Inc.

PC

Half Life 2 er en selvfølge - verdens beste førstepersonsspill som har tatt hele
fem år å utvikle, og leverer varene på alle områder. Spillet har glimrende historiefortelling, fantastisk grafikk og en revolusjonerende fysikkmotor som lar deg påvirke spillet på en helt ny måte. Brettene har utrolig design, og hele spillet føles virkelig som om det foregår i en levende verden. Half Life 2 er et must for alle spillinteresserte, mer er det ikke å si.

Les vår anmeldelse!

Rome: Total War forteller historien om romernes handlinger på en historisk korrekt måte. Du skal ikke bare utkjempe slag, men også være diplomat, familiemann og generelt en stor leder. Du leder en av tre familier, og spillet gir deg en detaljert oversikt over det som foregår bak kulissene hos de fiendtlige nasjonene. Det mest imponerende aspektet er de fantastiske slagene, med et detaljnivå du aldri har sett maken til. Dette er et ekstremt dypt og involverende strategispill for de virkelig dedikerte.

Les vår anmeldelse!

Sims 2 er både elsket og hatet, men vi synes oppfølgeren til et av tidenes mest
populære PC-spill er en merkbar forbedring, både grafisk og spillbarhetsmessig. De små, virtuelle Simmene har nå klare ønsker og ambisjoner, og de kan også få barn som arver deres genetiske trekk. Du har også svært mye kontroll over utseendet til dine digitale mennesker, noe som er fryktelig morsomt i seg selv. Grafikken er kraftig forbedret, og det hele er svært gøy, selv om en del tålmodighet kreves.

Les vår anmeldelse!

Far Cry var det første av den nye generasjonen skytespill, som introduserte vanvittig detaljert grafikk, kjempestore, åpne brett og motstandere med god kunstig intelligens. Spillet er kanskje ikke like essensielt i dag, etter at Half Life 2 har kommet, men leverer fremdeles en solid actionopplevelse og er absolutt verd en titt.

Les vår anmeldelse!

Pirates! er en remake av et klassisk sjørøverspill fra mange år tilbake.
Designguruen Sid Meier står bak, og du spiller en ung pirat med ambisjoner om å overta kontrollen over det karibiske hav. Spillet er en sjarmerende og underholdende blanding av minispill, sjøslag og utforskning, det er ekstremt enkelt å komme i gang med og inneholder masse humor. En herlig avveksling fra de mange overseriøse titlene på markedet.

Les vår anmeldelse!

Vi anbefaler også at du sjekke ut PC-titlene som Doom III, Unreal Tournament 2004, Battlefield: Vietnam, Joint Operations og Ringenes Herre: Kampen om Midgard.

GameXplore hjelper deg å finne de riktige spillene!

Husk å sjekke vår spillside for jevnlige anmeldelser og spillstoff!