Tre brett fikk terningkast 6 i året som snart er omme. Apples iPad Air var én av dem. I tillegg fikk også Samsung Galaxy Note 10.1 og Google Nexus 7 toppscore. Foto: Kirsti Østvang
Tre brett fikk terningkast 6 i året som snart er omme. Apples iPad Air var én av dem. I tillegg fikk også Samsung Galaxy Note 10.1 og Google Nexus 7 toppscore. Foto: Kirsti ØstvangVis mer

Årets beste nettbrett

DinSide har testet mer enn 25 nettbrett i 2013. Her er våre favoritter!

Interessen for nettbrett har hatt en bratt kurve oppover helt siden Apple lanserte sin første iPad i 2010. I løpet av kort tid hadde den nye kategorien tatt fullstendig knekken på netbooken (mini-bærbare), og nå hevder flere aktører at nettbrettet også er i ferd med å utkonkurrere markedet for billige bærbare PC-er.

Komplett.no selger nå for eksempel snart flere nettbrett enn bærbare PC-er.

I løpet av året har vi testet mer enn 25 nettbrett, og vi har benyttet hele poengskalaen og gitt både terningkast én og trillet tre seksere. Her er våre favoritter:

Google Nexus 7 Foto: DinSide
Google Nexus 7 Foto: DinSide Vis mer


7-tommer: Google Nexus 7 (testet 24.9.2013)

Det tok imidlertid sin tid før vi trillet første sekser. Det skjedde i september, og den gikk til den nye Nexus-utgaven. Et strålende Android-brett som inneholder all den siste Android-funksjonaliteten, og som selges til en fin pris (rundt 2000 kroner). Her er et utdrag fra vår konklusjon:

"Når alt kommer til alt er det imidlertid ingen bedre alternativer på markedet nå hvis du er ute etter et 7-tommers nettbrett. Hvis du allerede er Android-bruker, er det nesten ikke noe å lure på engang – hvis du tror at skjermstørrelsen er noe for deg, da."

Les hele testen

Apple iPad Air Foto: DinSide
Apple iPad Air Foto: DinSide Vis mer


9,7-tommer: Apple iPad Air (testet 5.11.2013)

Apple kom også med en vesentlig oppgradering av sin iPad-familie i høst, og iPad Air er mye tynnere og lettere enn sine forgjengere, og fikk en fortjent terningkast 6. Hør bare på dette utdraget fra vår konklusjon:

Artikkelen fortsetter under annonsen

"iPad Air er tynnere, lettere, og ser mer moderne ut enn før. Det gjør den langt mer håndterbar, noe som kan komme godt med både hjemme og ute i felten. I tillegg er den kjappere, samtidig som batteritiden er like god. Det beste er kanskje at ladetiden er vesentlig forkortet. Skjermen er fortsatt fantastisk: Den er sylskarp, men viser flotte farger samtidig som den er lyssterk."

Les hele testen

Samsung Galaxy Note 10.1 Foto: DinSide
Samsung Galaxy Note 10.1 Foto: DinSide Vis mer


10,1-tommer: Samsung Galaxy Note 10.1 2014 (testet 21.11.2013)

Samsung og Apple dominerer på nettbrettfronten, og det er ikke uten grunn. God kvalitet, fornuftige løsninger og egenart er noe av årsaken. Android-baserte Galaxy Note 10.1 kommer med en penn som muliggjør langt flere oppgaver, inkludert notater og presisjonsarbeid. En soleklar terningkast 6.

Her er et utdrag fra vår konklusjon:

"Samsung Galaxy Note 10.1 er et supert nettbrett for Android-tilhengerne, som byr på alt det beste platformen har å by på i øyeblikket. Sammen med iPad Air er dette vårt favorittbrett i skrivende stund."

Les hele testen

Flere andre sterke kandidater

I tillegg har vi gitt en rekke andre brett terningkast 5, enkelte av disse har vært svært nær en sekser, og av den grunn fått utmerkelsen "Anbefalt produkt". Disse tre bør altså være med i betraktningen dersom du skal kjøpe brett til deg selv eller gi bort i julegave:

Apple iPad Mini med Retinaskjerm (iOS)
Microsoft Surface 2 (Windows RT)
Sony Xperia Tablet Z (Android)

Her finner du samtlige nettbrett-tester fra 2013

Les også:

Årets beste mobiler
Årets beste PC-er
Julegaver fra elektronikkhylla for maks 500 kroner