Foto: Archos
Foto: ArchosVis mer

Archos klar med lesebrett 17. mai

Archos 7 Home Tablet har mye av det iPad-en mangler, og koster godt under halvparten.

Mange har ventet i spenning på at Apples konkurrenter skal lansere utfordrere til den mye omtalte iPad-en, men etter at både HP og Microsoft har skrinlagt sine satsninger, har det vært relativt lite nytt på området.

Les også: Lenge til iPad lanseres i Norge

1200 kroner

Nå har imidlertid Archos bekreftet at de er klar med et brett allerede 17. mai, kalt Archos 7 Home Tablet. Brettet kjører en tilpasset utgave av Googles operativsystem Android (versjon 1.6), og har fått en prislapp på 200 amerikanske dollar (ca 1200 kroner) som er godt under halvparten av hva Apple tar for sin billigste iPad i USA.

Brettet har en ekte 16:9 bredskjerm på 7 tommer (iPad har 9,7 tommer 4:3 skjerm). Oppløsningen er 800 x 480 piksler. Prosessoren er en ARM 9-variant på 600 MHz, og internminnet på 8 GB er utbyggbart gjennom microSDHC-kortspalten eller ganske enkelt ved hjelp av en USB-minneplugg. Begge er muligheter som mangler på iPad. USB-pluggene kan være formatert med filsystemer beregnet på Linux, Mac og Windows.

For øvrig har brettet støtte for trådløst nettverk (B/G/N) og Bluetooth.

Eget programbibliotek

Epostprogram, bildeviser, eBuddy chatteprogram, en ebok- og e-avisleser er også på plass. Flere programmer kan lastes ned via Archos AppsLib, ifølge vår kilde Neowin får man ikke full tilgang til de titusener av programmene som er tilgjengelig gjennom Android Market.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Multimedia står sentralt, og Archos 7 støtter videoformatene H.264, MPEG-4 og Realvideo (.avi, .mp4, .mov, .flv), samt lydformatene MP3, WMA (uten DRM), WAV3, APE, OGG, FLAC, og AAC3.

Halvparten så tung som iPad

Brettet, som er 1,2 cm tykt og veier 360 gram, har mikrofon og to høyttalere innebygd. Det har også en utfellbar fot som gjør at det kan stå oppreist av seg selv.

Det oppladbare batteriet skal holde til rundt 7 timer med uavbrutt videoavspilling, eller 44 timer med musikk.

YouTube-videoen under gir deg et visst inntrykk i hva vi kan forvente oss:


Vi har foreløpig ikke fått noen indikasjoner om når brettet blir tilgjengelig i Norge. Det er uansett ventet mange Android-baserte lesebrett fra en rekke produsenter i løpet av året. Archos selv skal lansere flere modeller i sommer, i følge selskapets nettsider.

Du kan lese mer om brettet hos Slashgear.

Kilder: Neowin, Archos, Slashgear

Les også: Vi har testet Apple iPad.