Archos først ute med DivX-avspilling

Filmens svar på MP3, DivX-formatet, har foreløpig vært låst til PC-bruk. Men nå lanserer Archos en avspiller i lommeformat, med innebygd skjerm og harddisk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: Archos først ute med DivX-avspilling
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Archos ser dermed ut til å bli den aller første produsenten som lanserer en frittstående avspiller for DivX/MPEG4-filmer. Hvis du vil vite mer om DivX, kan du for eksempel lese denne artikkelen.

Archos Jukebox Multi-Media, som produktet heter, er allerede i produksjon. Og i følge den norske importøren MCOM AS, ventes spilleren i salg her hjemme allerede fra uke 13 i år.

Bærbar underholdningssentral

Spilleren er langt mer enn bare en DivX/MPEG4-avspiller. For det første er den utstyrt med en harddisk på 10 GB, som kan brukes til vanlig ekstern lagring av filer, backup o.l. Den kommuniserer med PCen ved hjelp av USB 1.0-grensesnittet, men kan oppgraderes med både FireWire, USB 2.0 og PCMCIA-moduler, som sikrer langt raskere dataoverføring.

I tillegg til å spille DivX/MPEG4-filer, er Archos Jukebox Multi-Media også en MP3/WMA-spiller, og harddisken er stor nok til å romme tusenvis av sanger. Spilleren er utstyrt med linjeinngang, og kan spille inn lyd og lagre i WMA-format i sanntid.

image: Archos først ute med DivX-avspilling

Du kan også bruke spilleren som stillbildefremviser. Filmer og bilder kan vises på den interne LCD-skjermen, eller på TV/PC. Den innebygde skjermen har en oppløsning på 320x240 punkter, og fungerer også som navigasjonsmeny for innholdet på harddisken.

Spennende tilleggsmoduler

I tillegg til basisfunksjonene som er beskrevet over, vil du få muligheten til å kjøpe tilleggsmoduler som øker bruksnytten:

* Jukebox Recorder Kit lar ta opp lyd MP3-format på direkten fra eksterne lydkilder.
* Photo Module er en SmartMedia og CompactFlash-leser for overføring av digitale bilder.
* Camera Module gjør enheten til et digitalt stillbilde/videokamera med 4x digital zoom. Video lagres i MPEG4-format med en oppløsning på 352 x 288 punkter, som omtales som VHS-kvalitet, lyden lagres i MP3-format
* Video Recorder Module lar deg bruke spilleren omtrent som en videospiller. Den er utstyrt med TV-inngang, og lagrer video fra eksterne kilder i høy MPEG4-kvalitet.

Røverkjøp?

- Vi har stor tro på at produktet kommer til å bli en slager. Prisen ser ikke ut til å bli dum heller, rundt 4.000 kroner inkl mva, sier forhandleransvarlig Mona Marie Holand i MCOM AS til DinSide Data.

Vi har selvsagt allerede bestilt et testeksemplar, og vil gi deg flere detaljer om produktet når vi mottar det.

Her kan du lese de tekniske spesifikasjonene