Arachnophilia 3.9

Arachnophilia er en solid HTML-editor, laget av mannen som skrev Apple Writer for over 20 år siden. Hvis du lover å slutte med å stønne og klage over småting, får du lov til å bruke HTML-editoren hans helt gratis!

Klikk her for å se stor versjon av arbeidsflaten i Arachnophilia 3.9.
Klikk her for å se stor versjon av arbeidsflaten i Arachnophilia 3.9. Vis mer
Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.

Arachnophilia har overlevd flere år med HTML, og finnes nå i versjon 3.9. Arachnophilia er en ren teksteditor, men i sine beste øyeblikk er den enklere å bruke enn mange grafiske editorer.

LES OGSÅ:

Ettersom Arachnophilia må lastes ned over Internett, må du naturligvis klare deg uten håndbøker. Men det er mange hjelpefiler tilgjengelig i Arachnophilia, og det er lett å finne frem til riktig tema.

Hjelpefilene til Arachnophilia gir deg både opplæring i HTML og forteller deg grundig hvordan du skal gå frem for å lage dine første websider. Hjelpefilene dekker hele bruksområdet til Arachnophilia.

Brukervennlig og fleksibel

Selv om Arachnophilia har en litt gammeldags innpakning, tar det ikke lang tid for å oppleve hvor lett det er å finne frem. Arachnophilia har mange menyer tilgjengelig, og disse er organisert slik at du med et par museklikk bestemmer hvilke og hvor mange du ønsker å ha aktive til enhver tid.

Arachnophilia er en ren teksteditor, men den har en knapp som med et klikk åpner dokumentet du arbeider med i Microsoft Internet Explorer for forhåndsvisning. Dette kan du gjøre uten å måtte lagre noen filer først. Men veksler du mellom Arachnophilia og Microsoft Internet Explorer må du trykke Refresh får å få se endringene du gjør.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ønsker du å se hvordan dokumentene dine ser ut i andre nettlesere, gir Arachnophilia deg mulighet for forhåndsvisning i hele seks forskjellige nettlesere.

Arachnophilia gir deg meget god kontroll hvis du arbeider med flere dokumenter samtidig, ved å gi hvert dokument en egen knapp under menylinja.

Selv om Arachnophilia har en søkefunksjon, har denne en begrensning ved at den ikke kan utføre søk eller erstatt for dokumenter som ikke er åpne, men som hører til én folder.

Programmerbare makroer

Arachnophilia er forhåndsinnstilt med 26 makroer, som påkalles direkte fra tastaturet ved å trykke på en bokstav samtidig som du holder ALT-tasten inne.

Du kan selv endre på disse makroene, de er meget fleksible, og brukes spesielt for å effektivisere prosesser som du ofte gjentar.

Lager HTML på ett sekund

Mange vil like godt muligheten som Arachnophilia gir deg for å lage HTML-dokumenter direkte fra tekstdokumenter.

Denne funksjonaliteten gjelder bare for dokumenter av RTF-typen (Rich Text Format), noe som er en klar begrensning, ettersom dette formater er forholdsvis primitivt. Men er du ikke spesielt kravstor, er det er lett å lagre filer i RTF direkte fra Word eller WordPerfect, og Arachnophilia gjør jobben skikkelig.

Tungvint for avansert HTML

Arachnophilia har ikke veldig mye støtte for utvikling av mer avansert HTML. Det er én funksjon som gir deg god oversikt ved utvikling av middels avanserte tabeller, men å kalle den Wizard, slik det er gjort her, er dessverre en overdrivelse.

I det øyeblikket du skal lage mer kompliserte tabellstrukturer viser Arachnophilia sine begrensninger. Det er for eksempel ingen støtte for å lage celler som er satt sammen av flere andre celler (colspan og rowspan). Og du mangler enhver form for støtte etter at en tabell har blitt laget.

Frames er egentlig ikke støttet, selv om det finnes en egen menylinje for dette. Du kan trykke på knapper for å sette inn forskjellige frames-koder, men det er ingen retningslinjer for hvordan du går frem.

Arachnophilia hevder å ha støtte for flere forskjellige filtyper som ofte brukes smamen med HTML-dokumenter, slik som JavaScripts og Perl. Her er det snakk om en annen overdrivelse, ettersom det er svært begrenset hva Arachnophilia gjør for deg sammenlignet med støtten som finnes for HTML.

Totalt sett må vi konkludere med at de fleste avanserte funksjoner bare fungerer som hjelpemidler for brukere som vet hvordan de skal skrive HTML, men ingenting er automatisert.

Delvis kontroll over koden din

Arachnophilia mangler beskyttelse av tagger, og setter gjerne inn en tagg i en annen, slik at begge mister funksjonalitet. Dette er et alvorlig minus, særlig fordi så mange andre HTML-editorer har god kontroll over dette.

Samtidig har Arachnophilia flere automatiske funksjoner som passer på kvaliteten på kodene dine, og som dessuten rensker bort inkonsekvente inntrykk og linjeskift, slik at kodene dine blir lette å lese.

Arachnophilia har et av de beste systemene vi har sett for å kvalitetskontrollere HTML. Arachnophilia søker gjennom dokumentet ditt, og resultatet blir en godt organisert tilbakemelding, hvor feilene dine er sortert etter hvor grove de er.

De fleste andre HTML-editorer som har samme funksjon, pleier å skrike like høyt opp om alle feil, uansett om de er ubetydelige eller ei.

Smil til verden og Arachnophilia er gratis!

Arachnophilia er et careware, altså ikke freeware eller shareware. Mannen bak careware og Arachnophilia er Paul Lutus, mannen som skrev tekstbehandleren Apple Writer i 1978. Med trygghet i en solid dataformue og en livsfilosofi som han har seilt seg verden rundt for å få, ønsker han å bruke Arachnophilia til å skape en bedre verden.

Og alt hva Lutus ber deg om å gjøre, er å slutte å klage over små problemer og tenke mer på andre mennesker. Gjør du det, kan du bruke Arachnophilia fritt uten å betale noe.

Konklusjon

Arachnophilia er en førsteklasses teksteditor, suveren i forhold til TextPad, og i mange tilfeller på høyde med Homesite. Takket være svært gode hjelpefiler, er Arachnophilia ganske bra egnet også for nybegynnere.

Avanserte brukere vil trolig møte veggen i form av at 26 makroer er litt for lite for å kompensere for alle de mangler som Arachnophilia tross alt har.

Men i det store og det hele er nok Arachnophilia det beste gratisprogrammet vi har testet så langt.