Apple tilbakekaller iPod Nano

Har du en gammel iPod Nano fra 2005 eller 2006 kan den ha en batterifeil.

Har du en slik? I såfall må du sjekke om den er rammet av batteriproblemer. I verste fall kan den ta fyr. Foto: Bjørn Eirik Loftås
Har du en slik? I såfall må du sjekke om den er rammet av batteriproblemer. I verste fall kan den ta fyr. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Apple har funnet ut at batteriet i iPod Nano (første generasjon) i svært sjeldne tilfeller kan bli overopphetet og utgjøre en sikkerhetsrisiko:

  • Dette gjelder iPod Nano-enheter som ble solgt mellom september 2005 og desember 2006 - dette er første generasjons Nano.
  • Problemet har blitt isolert til én enkelt batterileverandør som har produsert batterier med en produksjonsfeil i denne perioden. Det gjelder altså ingen andre iPod-modeller.
Muligheten for at noe skal skje, er altså liten, men i følge Apples pressemelding, øker sannsynligheten med batteriets alder, så her gjelder det altså å sjekke hvilken Nano-modell du har liggende i skuffen eller i treningsbaggen.

Ikke bruk den - bestill ny

Apple anbefaler at du slutter å bruke din iPod Nano (første generasjon), og at du følger anvisningene på denne nettsiden, for å bestille en gratis erstatningsenhet.

Hvis du trenger hjelp med å bestille, kan du også ta med deg iPod nano-enheten og gå til en Apple-autorisert tjenesteleverandør.

Lang ventetid

Dessverre tar utskiftningen litt tid.

På nettsiden vil serienummeret på din iPod Nano bli kontrollert for å sikre at enheten dekkes av utskiftingsprogrammet. Hvis den gjør det, tar det imidlertid rundt seks uker før du får en gratis erstatningsenhet.

Merk deg at du må ta backup av all musikken og øvrig innhold på enheten via iTunes før du sender den inn. Om du ikke gjør det, vil innholdet bli tapt.

Usikker på om du har en slik enhet?

Slik kjenner du den igjen:

  • Den har en svart eller hvit forside i plast og en bakside av sølvfarget metall. På senere iPod nano-modeller er både forsiden og baksiden av metall.
PS: Den nye iPod Nano-enheten du mottar som erstatningsenhet, er garantert mot defekter i 90 dager etter at du har mottatt den.

Kilde: Pressemelding Apple