Apple skrur opp hastigheten?

Ifølge kilder hos prosessor-produsenten Motorola, er de i gang med å utvikle nye G4-prosessorer for Mac med hastigheter på 800 og 1000MHz. Det er uvisst når maskinene basert på disse brikkene kommer, men det er uansett en spennende utvikling.

Motorola, som lager prosessorene G4-maskinene bygger på, skal kunne levere 800MHz-brikker i slutten av året. Dette betyr ikke at datamaskiner med den hastigheten vil være tilgjengelig med en gang, men det antas at slutten av oktober er en rimelig dato.

Apple har hatt problemer med sin G4-linje, grunnet at Motorola ikke klarte å levere nok brikker. Toppmodellen med en hastighet på 500MHz ble utsatt til lenge etter den opprinnelige lanseringsdatoen, og selv om den nå er bredt tilgjengelig har det ødelagt noe av ryktet til selskapene. Vi regner derfor med at Motorola denne gangen vil satse alt på å faktisk ha 800MHz-prosessoren klar til levering i september.

Den nye prosessoren bygger på en helt ny arkitektur, som tillater høyere klokkehastigheter. Det er derfor sannsynlig at vi en gang i løpet av år 2001 vil se G4-maskiner med 1GHz, som vil tilsvare en 1,5GHz Pentium III. Prosessoren (kjent som G4 Plus) har også 256 KB andrenivå hurtigminne , og støtter opp til 2 MB med ekstern tredjenivå hurtigbuffer.

Den solide prosessor-arkitekturen til Motorola, og det nyeste operativsystemet til Apple (MacOS X) som utnytter denne maskinvaren godt, er en svært god kombinasjon som trygt kan konkurrere med kraftige Pentium III- eller Athlon-maskiner. Forutsatt at alle komponentene blir levert i tide...