Apple overrasker på MacWorld San Fransisco

I Steve Jobs’ åpningstale på denne viktige Mac-messen ble det presentert mange overraskelser. Ryktene har gått intenst i den siste tiden, men nå er det endelig avslørt hva Apple har hatt i ermet – og det er spennende saker!

Den første overraskelsen var de nye Mac’ene som har gått under navnet ”Yosemite”. Her har riktignok svært mye allerede vært kjent, om ikke bekreftet av Apple. Ryktene har nå stort sett blitt bekreftet, men det var likevel noen egenskaper som var overraskende.

Målsettingen med de nye maskinene var at de skulle:
- være kraftigst
- ha den beste 3D-grafikken
- ha flest utvidelsesmuligheter
- ha best design

Prosessor og minne

De nye maskinene har nå en systembuss på 100 MHz, og G3 prosessor i hastigheter på 300, 350 eller 400 MHz. Prosessorene har nivå 2 hurtigminne på 512 eller 1 MB på halve prosessorhastigheten. De kan ha opptil 1 Gb minne og 100 Gb diskplass.

Tilkobling

100 mbit Ethernet er standard, men Gigabit Ethernet vil også være et alternativ.

Både FireWire og USB er standard, men Apple vil også levere et svært rimelig SCSI-kort for brukere som ønsker dette. De fleste Mac-kraftbrukere har i dag et rikt utvalg av SCSI-utstyr.

Grafikk

Grafikken er basert på den nye brikken ATI Rage 128, som for tiden slår alle andre løsninger i alle slags tester. Den kommer med 16 MB minne som standard, og støtter en oppløsning på opptil 1920 ganger 1200 punkter i 32-bits fargedybde.

Lagring

Apple overrasker på MacWorld San Fransisco

De interne diskene er enten Ultra ATA på 6 eller 12 GB, eller en løsning basert på et Ultra2 LVD SCSI-kort med en matchende disk på 9 Gb.

Artikkelen fortsetter under annonsen

24x CD-ROM eller 5x DVD er alternativer. Zip-stasjon er et alternativ på enkelte modeller, og det er to tilgjengelige plasser for ekstra lagringsenheter.

Diskettstasjon finnes ikke.

Raskere enn Pentium 450 MHz

En ny 400 MHz G3 ble sammenlignet med en 450 MHz Pentium som begge kjørte samme oppgave i Photoshop. Mac’en var selvfølgelig raskest, og slo P II med over 20 sekunder.

De fleste vet at forskjellen i ytelse mellom Mac og PC varier veldig, men det er ikke tvil om at disse nye maskinene er raske. Svært raske.

Open GL og revolusjonerende støtte for spill

Apple har nå lisensiert Open GL fra SGI, og satser på dette som sin fremtidige plattform for spill-grafikk.

Det ble også vist en rekke nye versjoner av kjente PC-spill som nå kommer for Mac: Tomb Raider 3, Myth II, Fly, SimCity 3000, Imperialism 2, Starcraft, Heretic, Age of Empires og Quake II

Dessten kommer Conectix med en PlayStation-emulator som gjør det mulig å kjøre alle PlayStation-titlene på Mac!

Prisen? 49 dollar…

Vesentlig lavere priser

De nye maskinene blir ikke så dyre som mange trodde. Prisene starter på 1599 dollar for den minste modellen og går opp til 2999 for den mest avanserte.

Dette er absolutt konkurransedyktig i forhold til Intel.

iMac i forskjellige farger

Apple overrasker på MacWorld San Fransisco

Denne populære maskinen kommer nå i hele seks nye farger! Samtidig blir hastigheten øket til 266 MHz, harddisken er nå på 6 Gb og prisen er 100 dollar lavere.

Alle modellene er leveringsklare i USA og i resten av verden i løpet av kort tid.