Apple oppgraderer MacBook

Kraftigere maskinvare til samme pris. Og nå får du den i rosa.

<strong>NÅ I ROSA:</strong> Mange macho-menn kan nå glede seg over at MacBook endelig er tilgjengelig i roségull-finish. Foto: APPLE
NÅ I ROSA: Mange macho-menn kan nå glede seg over at MacBook endelig er tilgjengelig i roségull-finish. Foto: APPLE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Apple har i dag oppgradert MacBook og MacBook Air. Prisene ser ut til å være uendret, men de har begge fått oppgradert maskinvare på innsiden.

Begynner vi med MacBook, har den nå fått siste generasjon Intel-prosessor på innsiden, mens grafikkdelen nå skal yte 25 prosent bedre. Flashminnet skal også ha bedre ytelse enn den forrige modellen.

Men kanskje viktigst for noen – den fås nå i «rose gold»-finish; altså samme rosafarge som er tilgjengelig både på iPhone, iPad og Apple Watch.

TEST: Apple Macbook

image: Apple oppgraderer MacBook


Bedre batteritid

De nye prosessorene er mer strømgjerrige enn tidligere, og Apple har klart å skvise enda litt mer batteri inn i MacBook. Derfor har MacBook også fått en ekstra time på batteritiden – opp fra ni til ti timers trådløs surfing; et estimat som erfaringsmessig stemmer ganske bra med virkeligheten.

De som håpet på at maskinen ville få mer enn én USB-C-port blir dessverre skuffet – den har ikke fått noen ny kompanjong.

Prisen starter på 14.990 kroner, altså det samme som før oppgraderingen. Prisen ble tidligere justert her til lands, og MacBook kostet 12.490 kroner da den ble lansert for ett år siden.

LES OGSÅ: Slik er det å bruke den nye Mac-styreflaten

Dobbelt så mye RAM i MacBook Air?

I USA har 13-tommersutgaven av MacBook Air nå fått 8GB RAM som standard, opp fra 4GB. Denne endringen finner vi imidlertid ikke i den norske nettbutikken (og ikke i den svenske, men i den britiske), så vi venter på svar fra Apple om dette er en endring som også blir å finne i den norske nettbutikken.

Når sant skal sies er det i skrivende stund ikke mulig å kjøpe 13-tommeren i den norske nettbutikken, så det kan tyde på at dette er en endring som straks kommer her også.

OOPS: Man får ikke bestilt 13-tommers MacBook Air i øyeblikket, så mye kan tyde på at også den blir oppgradert i den norske nettbutikken. Foto: Apple
OOPS: Man får ikke bestilt 13-tommers MacBook Air i øyeblikket, så mye kan tyde på at også den blir oppgradert i den norske nettbutikken. Foto: Apple Vis mer


LES OGSÅ: 11 elegante Mac-triks