Apple oppdaterer iPod Nano-programvaren

Kan nå styres uten å måtte bruke skjermen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Siste generasjon iPod Nano er en iPod Touch i miniformat. Og med "touch" forstår man at det er snakk om en spiller med berøringsfølsom skjerm.

DinSide Data testet den da den ble lansert i fjor, du kan lese testen vår her.

Men når alle kontrollorganene er berøringsfølsomme, er det ikke alltid like lett å styre avspillingen, uten å måtte se på skjermen, og uten å måtte ta av seg hanskene. Men nå har det kommet en fastvare-oppdatering til spilleren, som gjør det mulig å styre avspillingen uten å måtte bruke skjermen i det hele tatt.

Slik fungerer det

Du klikker ganske enkelt én gang på sleep/wake-knappen for å skifte spor eller radiokanal. Dobbelklikker du stopper du avspillingen eller demper radioen. Dobbelklikker du igjen, fortsetter avspillingen fra stopp-stedet, eller radioen skrus på igjen.

I tillegg er det nå mulig å skru av spilleren helt, ved å holde inne den samme knappen i noen sekunder. Skrur du den på igjen innen fem minutter, vil spilleren ta deg tilbake til der du var da du skrudde den av, går det lengre tid vil du komme inn i hovedmenyen.

Du finner mer informasjon og kan laste ned fastvare-oppdateringen fra support.apple.com. NB! Gjelder kun siste utgave av iPod Nano (6. generasjon).

Alle testene våre av MP3-spillere