Foto: Apple
Foto: AppleVis mer

Apple-nyhetene du ikke fikk

To smarte nyheter som gikk de fleste hus forbi.

Apple serverte oppgraderinger både av utvalgte maskiner og operativsystemer den 11 juni, og mange lot seg begeistre av ekstrem skjermoppløsning på nye MacBook Pro.

Les alt om de største nyhetene her.

Men det var også et par andre nyheter som havnet i skyggen, som ligger i en helt annen prisklasse - ny AirPort Express og Smart Cover til iPad 2 og "3".

Ny Airport Express


AirPort Express har vært i salg lenge, vi testet den første utgaven i 2004, da kostet den 1290 kroner og støttet naturlig nok bare 802.11b/g. Siden den tid har den blitt oppdatert til å støtte 802.11n og prisen har sunket.

Men den har alltid sett ut som en strømforsyning og vært klønete å plassere, spesielt hvis man ikke brukte en strømkabel, men satte den rett i kontakten.

Den nye AirPort Express har fått et helt annet design, den er faktisk identisk med Apple TV, bortsett fra fargen, som er hvit, mens Apple TV er sort.

Strømforsyningen er fremdeles intern, og baksiden er utstyrt med en WAN-port, en LAN-port på 100 Mbit (dessverre ingen Gbit-støtte), USB 2.0 for skriverdeling og 3,5mm analog/optisk lydutgang.

Tilkoblinger på den nye AirPort Express Foto: Apple
Tilkoblinger på den nye AirPort Express Foto: Apple Vis mer


Den har nå fått støtte for både 2,4 og 5 GHz, slik at du kan bruke den sammen med både iPhone og andre smartmobiler på 2,4 og iPad/MacBook og annet som støtter 5 GHz samtidig. Dette gir både bedre dekning og høyere hastigheter.

Artikkelen fortsetter under annonsen

En annen nyhet er at den kan settes opp fra en iOS-enhet via en gratis app, du er ikke lenger nødt til å bruke en Mac eller PC for å gjøre dette.

Et viktig bruksområde for AirPort Express er som AirPlay enhet, hvor du kobler den til lydingangene på et musikkanlegg og kan spille musikk trådløst fra iTunes eller andre lydkilder du har for hånden, bokstavelig talt. Sitter du med en iPhone eller iPod er det bare å velge AirPlay enhet fra denne - så kommer lyden ut av anlegget uansett om du spiller fra iTunes-biblioteket på mobilen/paden, Spotify, Wimp eller filvedlegg i epost, DropBox eller hva det måtte være. Det enste du må gjøre selv er å sørge for at anlegget er slått på og at kablene fra AirPort express er valgt som lydkilde på anlegget.

Prisen er 779 kroner.

SmartCover

Det finnes utallige løsninger for etuier, vesker og beskyttelsesutstyr for iPad. Vi har prøvd mange av dem, fra tunge konstruksjoner i lær til tastatur som også fungerer som dokk og lokk. Men det vi alltid har falt tilbake til er Apple sin egne løsning med magnetfeste og brettbart deksel i lær.

SmartCover dekker nå også baksiden av iPad Foto: Apple
SmartCover dekker nå også baksiden av iPad Foto: Apple Vis mer


 Foto: Apple
Foto: Apple Vis mer


Nå kommer det en ny variant som løser problemet mange har med den glatte baksiden. Dekselet dekker nemlig baksiden så vel som forsiden og kantene, hvor forsiden er den samme brettbare som på det vanlige dekeselet.

Den nye dekselet er laget i Polyurethane og kommer i flere forskjellige farger.

Prisen er 369 kroner.

Les alt om de største nyhetene her.