Både Apple, Google og Microsoft har ting de vil vise frem de kommende dagene.
Både Apple, Google og Microsoft har ting de vil vise frem de kommende dagene.Vis mer

Apple, Microsoft og Google med nyheter

Den neste uken blir spennende for teknologiinteresserte.

De neste dagene vil "de tre store" (Apple, Microsoft og Google) avsløre nyheter.

Apple med iPad mini

Apple er først ut i ilden. På tirsdag klokka sju norsk tid har de invitert den amerikanske pressen, der invitasjonsteksten sier "We've got a little more to show you".

Det betyr høyst sannsynlig at den beryktede iPad mini ser dagens lys; en mindre utgave av Apples populære nettbrett som i følge ryktene vil måle 7,85 tommer over diagonalen (9,7" på nåværende modell).

Det knytter seg også spenning til hvorvidt Apple også vil vise frem en ny 13" Macbook Pro med retina-skjerm, og kanskje er det også andre produktgrupper som blir fornyet. Vi følger selvsagt balubaet på tirsdag.

SAMLESIDE:

Nettbrett

Microsoft med Surface-lansering

Tre dager senere, på fredag, er det Microsofts tur. Da slippes nemlig selskapets Surface-nettbrett for salg, med den splitter nye RT-versjonen av Windows 8. Microsoft har også invitert til lanseringsfest for Windows 8 og Surface kvelden i forveien.

Les kommentaren: Surface - nettbrettet for alle andre

Google med ny Nexus + ny Android

Google har også nyheter de vil vise frem, og det skjer neste mandag, altså den 29. oktober. Da regner vi med at selskapet viser frem den nye Nexus-telefonen laget av LG, og der Android også skrus opp nok et lite versjonshakk til 4.2.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Android med flere Nexus-telefoner?

I følge ryktene skal denne versjonen inkludere "project roadrunner" som skal forbedre batteritiden på Android-telefoner, samt et nytt tilpasningssenter slik at det blir lettere å bytte utseende på operativsystemet.

Microsoft med Windows Phone 8

Men mandag er det enda en godbit på programmet. Igjen er det Microsoft, for de har nemlig invitert til lanseringen av Windows Phone 8 på kvelden norsk tid, der DinSide også er invitert til å se livestreamen fra lanseringen i San Francisco. I følge invitasjonen får vi også anledning til å prøve noen av de nye WP8-telefonene samme kveld.

>> Nå kommer Windows Phone 8-telefonene

Siden vi først er i gang, tar vi også med at Facebook har invitert til pressekonferanse første november, altså torsdag om halvannen uke. Den skal handle om Facebook gifts, der det ser ut til at det nå blir mulig å kjøpe fysiske gaver til Facebook-venner direkte fra Facebook. Vi regner dog med at denne tjenesten først blir tilgjengelig for amerikanske Facebook-brukere.

For å summere opp, altså:

  • Tirsdag 23. oktober: Apple presenterer iPad mini
  • Torsdag 25. oktober: Microsoft lanseringsfest for Windows 8/surface
  • Fredag 26. oktober: Microsoft Surface i salg
  • Mandag 29. oktober: Google presenterer ny Nexus-telefon og Android 4.2
  • Mandag 29. oktober: Microsoft lanserer Windows Phone 8
DinSide følger selvsagt med på alt dette og mer til de kommende dagene.