Apple med helt nytt musekonsept

Via kilder i Apple har det de siste dagene dukket opp uoffisielle bilder av deres nye mus, som har fått et svært så utradisjonelt design. Mest overraskende er det kanskje at den ikke har noen knapper! DinSide viser deg bildene.

Apple med helt nytt musekonsept

  1. Uoffisielle bilder av den nye musen

Det har versert flere rykter om Apples nye mus. Blant annet om hvilken teknologi som skal brukes og om design. Foreløpig er ingenting offisielt, men vi kan vise dere noen dataskisser fra AppleInsider.

Den nye musen kommer til å bli levert med en optisk sensor i stedet for den tradisjonelle museballen på undersiden. Dette er en teknologi Microsoft allerede har tatt i bruk, og dette er en vesentlig forbedring i forhold til museballen. Den optiske sensoren er ikke følsom for støv og matrester, og fungerer like godt på alle underlag.

Apple med helt nytt musekonsept

I tillegg er det rykter om at musen skal være trådløs, men dette vil i så fall være som en tilleggsmodell sammen med den vanlige USB-løsningen. Det er snakk om fire forskjellige prototyper, der to er trådløse og to bruker USB. Ettersom de siste som ble utviklet var med USB, kan det tyde på at det er forsinkelser eller problemer med den trådløse varianten.

Farvel til hockeypucken

De første modellene som er laget har kommet i samme design som Apple introduserte med iMac: Gjennomsiktig plast. Siden den optiske sensoren sender ut lys, vil det kunne bli et lite diskotek under hånden din på musen. Derfor er det mulig at Apple endrer designen for å fjerne blinkingen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ellers har musen fått et meget ergonomisk design. Bakdelen er avrundet, men gir samtidig støtte til håndleddet. Foran er det laget fordypninger til fingrene. Dette skal gi en kombinasjon av god støtte og godt grep. Den har selvsagt også fått en liten Applelogo.

Museknappen fjernet

Apples vanlige mus har alltid bare hatt en museknapp mot PC-brukernes både to og tre og fire knapper. Men nå er den siste også blitt borte. I alle fall på overflaten. Den nye måten å klikke på vil være å presse fronten på musen nedover. En annen variant av det vanlige museklikket er å ”klemme” musen med hånden.

Etter planen skulle Apple introdusere den nye musen i midten av juli, men det holder tydeligvis ikke. Under Macworld i New York er det uansett forventet at de skal vise frem det nye vidunderet.