Foto: Engadget
Foto: EngadgetVis mer

Apple lanserte nye iPad-er

Vi fulgte pressekonferansen live.

DinSide fulgte lanseringen live da pressekonferansen startet, og nedenfor kan du da se våre oppdateringer, minutt for minutt. Trykk F5 for å oppdatere til siste versjon!

Live-dekning

20.21: Virker som Apple er i ferd med å runde av. Ser ut til å ha vært en kveld uten særlige overraskelser for de som følger med på ryktene.

20.18: Nye iPad mini vil koste fra 399 dollar. Blir tilgjengelig "senere i november". Forrige generasjon iPad mini vil fremdeles være i salg, men prisen settes ned og vil koste fra 299 dollar. Apple vil også selge nye deksler til de nye iPad-ene, og de vil koste fra 39 dollar.

20.16: Nå er det tid for iPad mini. Som alle håpet på får den såkalt retina-skjerm. Samme oppløsning som iPad Air, 2048x1536. Nye iPad mini kommer også med 64-bit A7-prosessor, er opptil 4x raskere med opptil 8x bedre grafikk. 10 timer batteritid, 5MP-kamera. Blir tilgjengelig i sølv/hvit og grå/svart.

20.12: Nye iPad Air vil ha samme pris som forgjengeren, fra 499 dollar. Den kommer i salg allerede den 1. november i en haug med land, Norge står nevnt på listen!

20.02: Phil Schiller skal endelig fortelle om nestegenerasjons iPad, kalt iPad Air. En ny 9,7-tommer med mye smalere kant rundt skjermen, hele 43 prosent. Nettbrettet har en tykkelse på 7,5 mm, og er 20 prosent tynnere. Også lettere, og har gått fra rundt 630 gram til 450 gram. Den har en ny 64-bit A7-prosessor, og skal være 8x raskere enn førstegenerasjons iPad. Bedre grafikk, raskere WiFi, utvidet LTE-støtte, et 5MP-kamera som tar 1080p-video og to mikrofoner. 10 timer batteritid, tilgjengelig i sølv/hvit og grå/svart.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Apple lanserte nye iPad-er


19.58: Endelig er Tim Cook tilbake, nå for å snakke om iPad. Apple har nå solgt over 170 millioner iPad-er, forteller Apple-sjefen. Det til tross for at den første utgaven lansert i 2010 fikk negativ omtale. Cook snakker videre om hvordan folk brukere iPad-ene sine og så videre, selv om alle nå bare venter på at han skal vise frem årets modeller.

19:49: iWork-programmene Pages, Numbers og Keynote slippes også i nye versjoner. Det er Apples svar på Office-pakken. Det er mange år siden forrige gang det ble gjort store endringer til iWork. Nå introduseres et nytt brukergrensesnitt og masse nye funksjoner. Det blir også mulig å redigere dokumenter i samarbeid med andre over iCloud. Alle programmene blir tilgjengelig gratis i dag.

Apple lanserte nye iPad-er


19.42: Så inntar Eddy Cue scenen for å snakke om apper. Apple lanserer nye versjoner av iLife-programmene iPhoto, iMovie og GarageBand for både iOS 7 og Mavericks. I nye iPhoto på iPad kan du nå lage fotobøker, som Apple skriver ut og sender deg i posten. iMovie får nye funksjoner, deriblant iMovie Theater, som lar deg se alle videoene dine ett sted på tvers av enheter i iCloud. GarageBand får blant annet nye tromme-profiler. Alle nye Mac-er og iOS-enheter vil nå komme med programmene gratis.

19.37: Nye Mac Pro vil koste fra 2999 dollar, cirka 17.600 kroner. I USA vel og merke, vi må nok legge på enda noen tusenlapper i Norge. Maskinen er riktignok myntet på profesjonelle brukere som er vant til å bruke så mye på maskinvare.

19.31: Så over til Mac Pro. Apple avduket den nye maskinen på utviklerkonferansen WWDC i juni. Maskinen har en helt ny sylinderformet design og masse ny innmat. Kommer med en Intel Xeon E5-prosessor på opptil 12 kjerner, AMD FirePro, opptil 12 GB minne, flashlagring på opptil 1TB, mulighet for å plugge i opptil tre 4K-skjermer. Dette blir neppe billig.

Apple lanserte nye iPad-er


19.27: Som forventet slipper Apple ny MacBook Pro. 13-tommeren blir lettere og tynnere, kommer med Intels nye Haswell-prosessorer med Iris-grafikk. Opptil 90 prosent raskere enn forrige generasjon, hevder Apple. Flashlagringen er også 60 prosent raskere, og det er raskere 802.11ac-WiFi. Maskinene skal også være 200 dollar billigere med en pris på 1.299 dollar, men vi får se hvordan de norske prisene blir. Kommer i salg i dag. 15-tommeren får lignende oppgraderinger.

19.23: Kveldens første overraskelse, for første gang vil Apple slippe en ny versjon av OS X helt gratis. Mavericks vil kunne lastes ned fra Mac App Store akkurat som en vanlig app-oppdatering. Du kan til og med oppdatere gratis hvis du har en eldre versjon som Snow Leopard. Og Mavericks blir tilgjengelig fra og med i dag.

19.15: Andre nyheter i Mavericks er bedre varsler som du kan svare på direkte, etiketter i Finder som skal gjøre det lettere å finne filer, fanevisning i Finder, bedre støtte for flere skjermer og nye programmer som Apple Maps og iBooks. Vi kommer tilbake med en gjennomgang av de viktigste nyhetene på DinSide om ikke så altfor lenge.

Apple lanserte nye iPad-er


19.12: Craig Federighi kommer på scenen for å snakke om det nye Mac-operativsystemet. De har fokusert på å "oppgradere maskinvaren fundamentalt", hva nå enn det betyr. Mavericks skal gi bedre batteritid på den bærbare, loves det. Masse andre forbedringer hva gjelder minnebruk, grafikk og så videre. Men det gjenstår å se hvor mye vi vanlige forbrukere vil legge merke til dette.

19.09: Så går fokuset over på Mac og OS X. Tim Cook kommer med et stikk til konkurrentene som "prøver å gjøre pc-er til nettbrett og nettbrett til pc-er". Vi antar han snakker om Microsofts Windows 8- og RT-satsing.

19.07: Tim Cook snakker om iOS 7-lanseringen. 200 millioner enheter oppgraderte de første 7 dagene. 64 prosent av det totale antallet iOS-enheter kjører nå iOS 7.

19.00: Showet har startet. Først skal Tim Cook på scenen for å snakke litt om hvor bra det går for Apple, vise frem litt skrytetall og kanskje vise en video. iPhone 5S og 5C er i fokus denne gangen. Telefonene kommer for øvrig i salg i Norge nå på fredag.

18.56: Som nevnt er det mest sannsynligvis ny iPad og iPad mini som blir lansert i kveld. En ny og slankere fullstørrelse-iPad og en iPad mini med såkalt retina-skjerm (også kjent som skikkelig høy oppløsning). Lanseringsdato for OS X Mavericks, neste versjon av operativsystemet til Mac, kommer trolig, lanseringsdato og pris for nye Mac Pro og kanskje noen flere nye Mac-er.

18.45: Da er vi på plass for å følge med på kveldens lansering. Er du også?

Les også: Dette tror vi Apple lanserer i kveld