Apple lanserer nye iBooks

Apple viste mye nytt på Apple Expo-messen i Paris. Blant annet lanserte de en rekke nye iBook-modeller, som inkluderer forandringer både på innsiden og utsiden.

iBook er en velkjent serie med rimelige og enkle bærbare datamaskiner. Apple satser på å selge dem til den samme kundegruppen som kjøpte iMac-maskinene – mennesker ”i farten” som er ute etter enkle og tiltalende maskiner. Problemet med iBook har imidlertid vært systemets dårlige spesifikasjoner. Dette er i ferd med å forandre seg, for de nye modellene skal tåle litt av hvert…

Nye spesifikasjoner

iBook vil være tilgjengelig i flere konfigurasjoner: Du kan velge mellom to prosessorer (366 MHz eller 466 MHz G3-brikker) og en 24x CD-ROM-spiller eller en 6x DVD-spiller. For øvrig får du 64 MB RAM som kan utvides til 320 MB, en 10 GB harddisk, innebygd 56K-modem, og en 12,1-tommer skjerm. Grafikken håndteres av en 8 MB ATI RAGE Mobility-brikke med støtte for 2x AGP.

Maskinen inkluderer også den etterlengtede FireWire (IEE 1394)-porten, som et ledd i digital video-strategien til Apple. Nå skal du nemlig kunne lage film på din Apple, og derfor får du programvarepakken iMovie 2.0 med på kjøpet.

Du vil også finne en Ethernet-utgang og en USB-port på den nye iBooken.

Ikke for fargeblinde

Utseendet til iBook er også blitt (minimalt) endret. Dette betyr nye farger, først og fremst den utrolige Key Lime-varianten. Dette er den kanskje kraftigste grønnfargen vi noensinne har sett. Ellers får du kjøpt de mer behagelige Indigo og Graphite-konfigurasjonene.

Prisene på iBook er foreløpig kun i amerikanske dollar, og fortoner seg slik: 1,499 (ca. 13,500 kroner) for 366 MHz-utgaven, og 1,799 dollar (ca. 16,200 kroner) for 466 MHz-versjonen.