Apple lanserer MP3-spiller

Mac-produsenten Apple kaster seg ut i et ukjent marked – de lanserer nemlig en stilig og liten MP3-jukebox. Blir det årets julegave eller bortkastede penger?

Apple lanserer MP3-spiller
Publisert
Sist oppdatert

Apple er kjent for flott design på sine produkter, og den nye MP3-spilleren, kjent som iPod, er intet unntak. Spilleren er sølvfarget, med stort og klart display og tilsynelatende brukervennlig betjening. De øvrige spesifikasjonene er heller ikke de dårligste vi har sett...

iPod veier bare 190 gram og er i lommeformat, men har likevel en innebygd harddisk på 5 GB, 32 MB minne for anti-skip-funksjonalitet, oppladbart batteri med lang levetid (oppgitt til 10 timer). Sist men ikke minst, har den innebygget FireWire-støtte. Deette er er kanskje den største fordelen Mac-brukerne har – overføringen er opptil 30 ganger raskere enn USB 1.x , og ifølge Apple skal det være mulig å overføre én CD på under 10 sekunder. Faktumet at det finnes omtrent 7 millioner Mac-maskiner med FireWire-muligheter åpner for et ganske stort marked.

Solid, men dyr

Tilsynelatende er iPod et svært godt produkt, med god lagringskapasitet og overføringshastighet, i tillegg til det attraktive designet. Du får også med det nye MP3-programmet til Apple, iTunes 2, som er skreddersydd for iPod-spilleren.

Problemet er imidlertid at spilleren et temmelig dyr – 399 amerikanske dollar (ca. 3.600 kroner). Det er fullt mulig å få tak i konkurrende spillere, for eksempel Creative sin, til mindre penger. Spørsmålet er da hvorvidt Mac-brukerne vil betale mer for kompakt format, fint design, raskere overføring og Apple-navnet.

Apple sier forøvrig at de vil lansere PC-støtte for spilleren en gang i fremtiden. Vi gleder oss uansett til å få testet vidunderet, som skal være i salg i november.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer