Apple klar med iOS 4.2

Oppdateringen introduserer mer enn 100 nyheter til iPhone- og iPad-eiere.

 Foto: Øivind Idsø
Foto: Øivind Idsø Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag blir omsider versjon 4.2 av iOS, operativsystemet til iPhone, iPod Touch og iPad, offisielt tilgjengelig fra Apple. Mest merkbart blir dette for iPad-brukere, som for første gang får støtte for fleroppgavekjøring, sortering av apps i mapper, felles innboks for flere epost-konti, Game Center, AirPlay og AirPrint. Dessuten kommer operativsystemet nå også i norsk språkdrakt på iPad, og inkluderer naturligvis også et norsk skjermtastatur.

- iOS 4.2 gjør iPad til et komplett nytt produkt, akkurat i tide til jul, sier Apple-sjef Steve Jobs i en kommentar.

DinSide Data har allerede testet en uferdig utgave av iOS 4.2 på iPad, og har oppsummert de viktigste nyhetene og våre inntrykk i denne artikkelen

Les også: Disse selger iPad allerede.

Overraskelse

Men også iPhone-eiere vil oppleve flere nyheter. Foruten AirPlay og AirPrint er først og fremst gratisfunksjonen "Find My iPhone" interessant, og kom nok som en overraskelse på mange. Dette er en sikkerhetsfunksjon i form av en nedlastbar app som gjør det mulig å spore telefonen dersom den blir borte.

image: Apple klar med iOS 4.2


Find My iPhone kan hjelpe deg å spore telefonen din, iPaden eller Ipod Touch dersom den blir borte.

Du kan få be telefonen vise en beskjed på skjermen, eller spille en alarmlyd. Du kan til og med fjernlåse telefonen eller slette alle data på den for å sørge for at sensitive data ikke havner på avveie. Funksjonen blir også tilgjengelig for iPad og iPod Touch.

For å oppgradere iPhone, iPad og iPod Touch til iOS 4.2 kreves siste versjon av iTunes-programvaren (10.1).

Du finner mer informasjon om iOS 4.2 hos Apple.