Apple iPad på testbenken

Vi har lekt oss med en av de mest forhåndsomtalte tekniske duppedingsene gjennom tidene. Her er våre førsteinntrykk.

Bjørn Eirik Loftås har testet iPad. Foto: Marius Jørgenrud
Bjørn Eirik Loftås har testet iPad. Foto: Marius Jørgenrud Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Apple iPad er en et lekkert og morsomt produkt som fungerer utmerket til å se på film, lese bøker, spille, lytte til musikk og surfe på nettet, med unntak av de soleklare begrensningene du vil møte på grunn av mangelen på Flash- og Java-støtte.

Jeg vil imidlertid anta at problemene er av midlertidig karakter, all den tid at produktet ser ut til å bli så populært som mye kan tyde på. Da vil innholdsleverandørene se nødvendigheten av å tilpasse løsningene sine til iPad, og det tror jeg skjer lenge før eventuelt Apple tilpasser seg innholdsleverandørene. Sånn er det å ha makt over markedet!

Og innholdsleverandørene står i kø for å lage spesialtilpasset magasiner, bøker og annet snacks. Forlagene håper at iPad skal bli plattformen som endelig skal friste publikum til å betale for innhold på nett, et område de foreløpig har feilet stort sett alle sammen.

Apple iPad på testbenken

All betjening skjer med lette berøringer med fingrene på skjermen. Og det fungerer utmerket. iPad responderer umiddelbart i nær sagt alle situasjoner.

Erstatter ikke noe

Hva med deg?

Mer eller mindre lyst på iPad etter denne omtalen? (Avsluttet)
Uforandret. Skal ikke ha den.(50%) 1708
Uforandret. Skal ha uansett.(18%) 625
Mindre!(16%) 537
Mer!(15%) 525
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.

Men vil iPad erstatte noe som helst? Nei, det tror jeg ikke. Den vil komme i tillegg til mobilen, PC-en og Mac-en, og er i så måte bare nok en bekreftelse på at store deler av den vestlige verden lever i overflod. Den typiske iPad-kjøperen slipper nemlig å velge. Og da spiller det kanskje ikke så stor rolle at den ikke har verken USB-port eller minnekortleser - i en verden dere mer og mer først og fremst dreier seg om det som skjer på nettet.

Men: Har du ikke rukket å bli trollbundet av dette produktet, kan du med fordel vente før du eventuelt kjøper, om ikke behovet for en surfefjøl er overhengende. Foreløpig er produktet kun tilgjengelig i Norge fra aktører som har importert det selv eller gått via uoffisielle kanaler. Prisene jeg har sett er altfor høye, og jeg mener definitivt at de ikke står i stil med det produktet du sitter igjen med. Men i USA får du iPad fra rundt 3000 kroner, og da får du langt mer valuta for pengene. Det er den verdt.

Vi vil imidlertid vente med å trille terningkast. Det er nemlig mangel på konkurrerende produkter å sammenligne mot.

Senere i år kommer imidlertid konkurrentene på banen, og flere av dem har både kameraer og USB-porter. Men at Apple har rukket å få et solid grep om dette markedet i god tid før disse ligger i butikkhyllene, er jeg imidlertid ganske sikker på.

Les videre:
Alt om våre førsteinntrykk, med masse bilder!

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer