Apple iMac høstkolleksjon

Høstkolleksjonen fra Apple er klar og inneholder flere nye, spennende iMac-modeller – i alle årstiders fargenyanser. Nye konfigurasjoner og lavere priser er også blant nyhetene.

Apple fornekter seg ikke – flere fargeglade nyheter er klare for markedet. I stedet for de gamle, sukkertøysøte fruktfargene er det nå Indigo (blå), Ruby (rød), Sage (grønn) og Snow (hvit) som gjelder. I tillegg byr Apple på nye konfigurasjoner og lavere priser for de fire modellene iMac, iMac DV, iMac DV+ og iMac DV Special Edition. (Apple har ikke vært like oppfinnsomme med modellnavnene som med fargespektrene...)

Hva er det så Apple har å tilby? Blant de nye modellene finner vi den billigste Mac-modellen og den raskeste iMac-utgaven som noen gang har vært tilgjengelig.

Den nye basis-modellen av iMac er den billigste nye Mac-modellen som noen gang har vært i salg. Prisen i USA vil ligge på 799 dollar (drøye 7.000 kroner med dagens valutakurs). Og denne iMac DV Special Edition er med sin 500 MHz 3G-prosessor den raskeste modellen i iMacs to-årige historie.


 • iMac

 • Denne modellen er veldig lik den foregående, med 350 MHz 3G prosessor og 64 MB internminne. Harddisken på 7 GB er noe større enn før (tidligere 6 GB). Prisen er altså nå senket fra 999 amerikanske dollar til 799 dollar. Grunnen til at denne modellen forblir så billig, er at den fremdeles mangler video-uttak, ikke er AirPort-kompatibel, og ikke har FireWire-inngang. Med andre ord: Du får hva du betaler for... Grunnmodellen tilbys kun i blåfargen Indigo.

 • iMac DV

 • De nye iMac DV-modellene har lavere pris enn sine forgjengere, i følge Macworld. Likevel er de utstyrt med den samme 400 MHz G3-prosessoren og 10 GB harddisk som før. I tillegg skiller iMac DV-modellene seg fra grunnmodellen av iMac ved at DV-utgavene har to FireWire-porter, samt tilkobling for video-ut og AirPort.

  Den nye iMac DV er likevel ikke helt lik sine forgjengere. På den nye utgaven av iMac DV har DVD-ROMen nemlig blitt byttet ut med en CD-ROM – for at modellen skal bli billigere. Fargevalgene for iMac DV er Ruby-rød og Indigo, og prisen i USA vil ligge på 999 dollar (nesten 9.000 kroner).

 • iMac DV+

 • Med denne modellen, som kommer i fargene Ruby, Indigo og grønnfargen Sage, får du alt som tilbys på iMac DV og mer.

  Med sin 450 MHz G3-prosessor er DV+ raskere enn noen annen tidligere iMac-modell, i følge Macworld. Harddisken er på 20 GB og modellen har 64 MB internminne, som de to ”lavere” modellene. Den har også samme tilkoblingsmuligheter som DV-utgaven.

  I tillegg får du på DV+-modellen DVD-ROMen som nå er fjernet fra DV-utgaven... Prisen for iMac DV+ vil være 1.299 dollar i USA (rundt 11.500 kroner).

 • iMac DV Special Edition

 • Den modellen som kanskje står frem som den mest spesielle i Apples lansering, er nettopp iMac DV Special Edition. Endelig er denne maskinen blitt såpass velutstyrt og spesiell som navnet tilsier.

  Den nye Special Edition-utgaven er den raskeste iMac-modellen noen gang, med en 500 MHz 3G-prosessor. I tillegg har den 128 MB internminne og en 30 GB harddisk, som gjør den til et kraftig verktøy for deg som vil lage filmer på bordmaskinen din (G3 prosessorene er i følge Apple 80-100% kraftigere enn Intel-prosessorer med samme klokkefrekvens). I tillegg er den også utstyrt for FireWire, USB video-ut og AirPort.

  Fargene på Special Edition gjør også sitt: Du kan velge mellom Graphite-grå og Snow – frost-farget hvitt....

  Prisen for herligheten vil i USA være 1.499 dollar (i underkant av 13.500 kroner).

  Ny redskap

  Tidligere har iMac-kjøpere mottatt Apples lille tastatur og mus med maskinen sin – som enten har blitt møtt med glede eller med fortvilelse. Men nå har Apple snudd på flisa – eller skal vi si på musa.

  Med de nye utgavene av iMac følger det med nye redskaper: Apple Pro tastatur og Apple Pro mus. (Her kan du se bilder av tastaturet og bilder av musen – designet bærer selvsagt preg av å komme fra Apple...)

  En annen nyhet er at Apples programvare for videoredigering nå kommer i ny utgave, iMovie 2.0. Den nye versjonen inneholder forbedringer, i følge Macworld.

  I tillegg følger det en FireWire videokamera-kabel med alle de nye iMac DV-modellene, for frustrerte kamerakjøpere som senere har oppdaget at en slik kabel ikke fulgte med i kamerapakken.

  (Kilder: Macworld, imac.com, apple.com, SOL-ComeOn nyhetsbrev)