Apple iBook G4 12"

Tolvtommeren til Apple har lengst batterilevetid og ytelse på nivå med de to andre i testen, men har samtidig åpenbart lavest kompatibilitet.


Apples tolvtommers iBook er jokeren i denne testen. Som den desidert minste, letteste og mest stillegående maskinen har den sin klare fordeler - både i og utenfor ryggsekken. Det eneste problemet ser ut til å være at du ikke får brukt Windows-programmene som du kanskje er tvunget til.

Deri ligger problemet for mange, men det finnes såpass mange alternative programmer - også fra Microsoft - at det ikke skulle være noe problem i hverdagen. Utveksling av Office-dokumenter har for eksempel ikke vært et problem på svært mange år; problemene får du bare hvis du trenger programmer som det ikke finnes alternativer til på OS X.

Pluss - ikke minus - for programmer

Disse lampene viser hvor mye batteri du har igjen Vis mer


Akkurat programvare er faktisk Apple sin store styrke for tiden; dette er den maskinen som kommer med desidert flest programmer forhåndsinstallert - og du er klar til å gjøre alt du trenger så snart du har skrudd den på.

IBooken imponerer først og fremst ved å være såpass liten - og blant annet takket være den lille skjermen på 12 tommer (mot 15 i de andre) klarte den å spille en film sammenhengende i 2 timer og 25 minutter.

God på det meste

I andre sammenlignbare tester, klarte den å kode om en MP3-fil like raskt som HPs maskin, og oppstartstiden er testens nest beste - selv om den altså starter et annet operativsystem.

Den har imidlertid færre USB-porter enn de andre, og den mangler lydinngang. Til gjengjeld får du tilgang til en FireWire-port i full størrelse - og videoutganger gjennom et adapter.


Skjermen er imidlertid ikke den beste vi har sett - den har gode innsynsvinkler og kontrast, men fargengivelsen er bare så som så. Så spørs det hvor mye film du vil se på en 12-tommers skjerm.

Tredje av tre vinnere

Vi er fristet til å dele ut en tredje pris denne gangen - Apples iBook er kanskje den beste student-maskinen vi noen gang har sett. Hvis den bare hadde hatt muligheten til å kjøre Windows.

Skal du ha den minste og letteste maskine med best mulig batterilevetid? Da anbefaler vi Apple iBook - og er trygge på at du aldri vil se deg tilbake!

Du finner mer informasjon på Apple.no

Tilbake til hovedartikkelen