Apple-hvitt er ute!

Vi har sett de nye iMac'ene live - er det en ny æra på gang i Apple-design?

Publisert
Sist oppdatert

Apple har alltid hatt et design som har skilt seg ut fra andre datamaskiner, i større eller mindre grad og på forskjelige måter.

Den første Mac'en i 1984 var en alt-i-ett maskin i motsetning til IBM PC som med sine separate enheter satte malen for dagens stasjonære PCer. Men fargen var omtrent den samme.

Senere Mac'er minnet mer og mer om PCer, inntil iMac dukket opp i 1998 med en revitalisering av alt-i-ett designet, skapt av Apples designteam ledet av Joathan Ive.

Apple-hvitt er ute!


Den orignale iBook-modellen - av onde tunger døpt "do-lokket" - slo aldri an som noe design-ikon. Den hadde mye til felles med den CRT-baserte iMac i materiale og fargevalg, men i en flat, hengslet og bærbar utgave.

Den neste modellen iBook G3 var det første produktet som ble produsert i hvit plast, de ble lasert i mai 2001. Men det Apple-produktet som virkelig skapte en ny design-trend var iPod, som ble lansert i oktober 2001, stadig med de samme folkene bak designet. Minimalismen var nå bortimot rendyrket og det slo som kjent an.

En rekke produkter ble lansert i denne utførelsen, med mye hvit plast og litt børstet/anodisert aluminium. Vi nevner i fleng den klumpete LCD-baserte iMac fra 2002, iMac G5 fra 2004, Airport, MacMini og AppleTV.

De proffe produktene ble derimot laget i metall, man var innom Titan i en periode, men det var aluminium som slo igjennom. Både de stasjonære Mac Pro modellene og Apples LCD-skjermer er laget i dette materialet.

En æra er over?

Men for noen få dager siden ble de nye iMac-modellene lansert. Og denne gangen er det ikke på innsiden de største endringingene har skjedd, men på utsiden.

Apple-hvitt er ute!


De nye iMac'ene er nå i aluminium og glass, med baksiden i diskret svart plast.

Det rene, hvite er borte, utseendet til iMac en god del mindre iøynefallende, noen vil også si mindre provoserende. Tilbakemeldingene er imdlertid i følge Apple positive, og både konsumenter og proffbrukere mener den nye serien passer bedre inn i deres omgivelser.

De nye tastaturene har også det samme materialvalget, med aluminiumschassis og hvite taster.

Apple-hvitt er ute!


iPhone er også i aluminium.

Da sitter vi igjen med et lite knippe produkter i hvit plast og alt det nye kommer i aluminium. Vil trenden fortsette?

Her ser du bilder fra den første visningen av den nye iMac-serien:


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer