<B>TIL Å STOLE PÅ?</B> Ville du kjøpt en datamaskin av denne mannen? Steve Jobs er sjefen på Apple-skuta, og lager ifølge en rapport de mest pålitelige datamaskinene akkurat nå. Foto: Wikimedia Commons
TIL Å STOLE PÅ? Ville du kjøpt en datamaskin av denne mannen? Steve Jobs er sjefen på Apple-skuta, og lager ifølge en rapport de mest pålitelige datamaskinene akkurat nå. Foto: Wikimedia CommonsVis mer

Apple helt til topps

Hvis vi skal tro Rescuecom er Mac de maskinene du kan stole mest på akkurat nå.

Nylig ble det kjent at Asus sine bærbare maskiner hadde minst feil etter tre års bruk, men det betyr ikke at diskusjonen rundt hvilken PC-produsent som leverer de mest pålitelige produktene er over. Tvertimot.

Nå har amerikanske Rescuecom meldt seg på debatten med sin "rapport om datamaskin-pålitelighet". Du må ikke bli overrasket av at de har landet på en litt annen konklusjon enn i artikkelen vi lenker til over.

Ikke Asus, men ...

Her er ikke en gang vinneren en tradisjonell PC-produsent, hvis en med "PC" mener en datamaskin som kjører Windows. Apple lager nemlig Macer, og er ifølge Rescuecom den produsenten som for øyeblikket leverer datamaskiner som er mest å stole på.

Rescuecom er et stort, amerikansk supportfirma med hjemmesiderstyggere enn en gjengkamp i Mexico, og som har publisert sine pålitelighetsrapporter fire ganger i året siden 2007.

Omrokkering i toppen

Tallene i rapporten er basert på markedsandelen til datamaskinprodusentene vektet mot antall henvendelser som Rescuecom mottar til sine support-senter, og er deretter rangert i henhold til total poengsum.

Topp 5-lista ser i tredje kvartal 2009 slik ut:

1. Apple
2. IBM/Lenovo
3. Asus
4. Toshiba
5. HP/Compaq

Forrige kvartal ble vunnet av Asus, mens Apple var å finne på andreplass. Det betyr altså at det har skjedd et lite tronskifte fra andre til tredje kvartal, selv om skiftet ikke akkurat er dramatisk.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge Rescuecoms administrerende direktør Josh Kaplan er Apples førsteplass nemlig ikke så overraskende.

- I tidligere evalueringer har både Apple og IBM/Lenovo konsekvent befunnet seg på topp 3-lista. Når vi nå ser at Asus faller ned fra topplasseringen i tredje kvartal, noe som indikerer at selskapet har behov for bedre datasupport, er det ikke overraskende at disse to produsentene sto klar til å ta over de øverste plassene, sier Kaplan i en pressemelding.