Foto: Apple
Foto: AppleVis mer

Apple har lansert ny Mac mini.

Mindre, kraftigere, stiligere - og ?

Mac mini har kommet i ny utgave, den fjerde i rekken, helt uten brask og bram. Men både utvendig og innvendig er det mye nytt. Krav til ytelse, tilkoblinger og design endres, derfor er nesten hele maskinen ny.

Nytt kabinett

Den har blitt langt lavere og er nå bare 3,6 cm høy og 19,7 x 19,7 cm i fotavtrykk. Kabinettet er i aluminium og har til og med fått intern strømforsyning. Det gjør at den totale størrelsen er 20% mindre.

Tilkoblingene har også blitt oppgradert, nå har den fått HDMI i tillegg til mini-DisplayPort og spalte for SD-kort. Ellers er det 4 x USB, 1 x FireWire 800 og Gigabit nettverksport.

 Foto: Apple
Foto: Apple Vis mer


På forsiden sitter spalten til DVD-brenner/leseren, enda tettere oppunder toppen.

En annen helt ny egenskap ved kabinettet er at det er lett å åpne for å sette inn mer minne. Det er to plasser for SO-DIMM, maks. kapasitet er 8 GB.

Ny grafikk

På innsiden er det fremdeles Core2Duo prosessoren som gjelder, du kan velge mellom 2,4 eller 2,66 GHz.

Men grafikkdelen er helt ny, her sitter nå den samme grafikkløsningen som i MacBook Pro - NVIDIA GeForce 320M. Den forsyner seg av systemminnet, og bruker minimum 256 MB, avhengig av behov.

Oppløsningene som støttes er 2560 x 1600 på mini DisplayPort og full HD 1920 x 1080 på HDMI-utgangen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Men prisen...

Tidligere fikk du en Mac Mini til 4 790 kroner - den nye starter på 6 590 kroner, da får du den minste prosessoren, 2 GB minne og 320 GB disk.

Med raskere prosessor, 8 GB minne og 500 GB disk blir den svindyr.

Hvem er den for?

Maskinen ser fristende ut som et elegant og diskret mediesenter, eller som en maskin som tåler å stå høyst synlig i et hvilket som helst interiør.

 Foto: Apple
Foto: Apple Vis mer


Men som mediesenter blir den veldig dyr i forhold til andre løsninger, og som stasjonær maskin får du en god del mer for pengene ved å kjøpe en iMac - når vi nå holder oss innenfor Mac-verdenen.

Men lekker er den.

Les også: MacBook Pro 17": Den perfekte datamaskin?