Nå blir det vanskeligere for barna å kjøpe ting på iPad som ikke mor og far har godkjent (Foto: <a href="http://www.flickr.com/photos/10370393@N04/4964219960/">I need to find something on the internet</a> av <a href="http://www.flickr.com/photos/10370393@N04/">Shirley Binn</a>, <a href="http://creativecommons.org/licenses/by/2.0/deed.en">CC-BY</a>
Nå blir det vanskeligere for barna å kjøpe ting på iPad som ikke mor og far har godkjent (Foto: I need to find something on the internet av Shirley Binn, CC-BYVis mer

Apple begrenser in app purchases

Med iOS4.3 blir det vanskeligere for ungene å tømme kontoen din.

Forrige måned skrev vi om hvordan du kan forhindre in app purchases på iPad. Dette er kjøp som skjer innenfor en applikasjon som kjører, for eksempel ved å bruke penger på å låse opp ekstra brett, fylle på gullmynter, kjøpe siste utgave av avisa eller hva det måtte være.

Flere foreldre har fått seg en overraskelse i den sammenheng, der de har lastet ned en applikasjon til poden (Smurf's village-eksempelet er klassikeren, der spillet er gratis å laste ned, men der applikasjonen har en haug av disse ekstrakjøpene), hvorpå minstemann har slått seg løs og lastet ned ekstra godbiter til flere tusen kroner.

Dette er mulig fordi iOS-enhetene husker passordet som er tastet inn i App Store i ett kvarter. Med andre ord kan far taste inn passordet sitt for å laste ned spillet, starte det og det nærmeste kvarteret er det deretter fritt frem for poden å kjøpe det han måtte ønske.

Forleden dag ble iOS 4.3 lansert, men blant nyhetene som ikke ble presisert var håndtering av nettopp dette problemet. Nå er nemlig passordminnet separert mellom kjøp i App store og kjøp innenfor en app. I vårt eksempel kan far derfor taste inn App Store-passordet sitt for å laste ned smurfespillet, men poden får ikke kjøpt noe innenfor spillet før far har tastet inn passordet nok en gang.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dog kan han fortsatt slå seg løs i selve App store i ett kvarter.

For øvrig er ikke dette problematikk som kun gjelder iOS - på Android-plattformen kreves det ikke passord i hele tatt, så her er risikoen enda høyere for at barna kan misbruke foreldrenes kredittkort. Riktignok finnes ikke in app purchases på Android-plattformen ennå, men Google har annonsert at dette blir mulig i nær fremtid.

[via Ars Technica]