Foto: Produktbilde - Hi-Fi Klubben
Foto: Produktbilde - Hi-Fi Klubben Vis mer

Apple Airplay kommer på stadig flere produkter

Vil du ha god kvalitet på trådløs lyd? Da er Airplay verdt å sjekke ut.

Publisert
Sist oppdatert

Hva er det? Apple Airplay gjør at du kan streame audio og video-innhold trådløst fra alle Apple-enheter med iOS 4.2, og til kompatible enheter.

(Airplay vil også fungere for deg uten en iPhone/iPod Touch eller iPad, men da må du spille av musikken via en PC/MAC med iTunes)

Lydkvalitet er også et viktig poeng. Airplay overfører musikken digitalt til anlegget i det tapsfrie Apple Lossless-formatet (16-bit, 44/48 kHz). Hvis du har husket å rippe CD-platene dine i CD-kvalitet skjer det altså ingen kvalitetsforringelse i overføringen.

Airplay gir også flerromsfunksjon, ved at du kan spille av musikken din på flere Airplay-kompatible enheter samtidig. Du vil da få individuell justering av lyd i de ulike rommene.

Det er også verdt merke seg at teknologien fungerer på alt som gir lyd, den er altså ikke låst til musikksamlingen din, og vil derfor også fungerer på Spotify/WiMP, eller rene radio-applikasjoner som NRK Urørt.

Trykk på bildespesialen for å se eksempler på produkter med Airplay:

Hva trenger du?

 • Du må ha en avspiller. Dette kan enten være din iPhone, iPad eller iPod Touch. (Merk deg at operativsystemet må være 4.2 eller det helt nye iOS4.3).

  Airplay vil også fungere direkte fra en PC eller MAC, men da må du ha iTunes 10.1 kjørende i bakgrunnen.

 • Du må ha en Airplay-kompatibel mottaker. Hi-Fi Klubben var tidlig ute med Airplay, og har allerede Denon receivere og ikke minst B&W Zeppelin Air for salg. (PS: Test av Zeppelin Air kommer)

  Her vil imidlertid utvalget eksplodere framover, og Philips er blant merkene som har kastet seg på Airplay-bølgen.

 • Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer