Bildeutsnitt fra AnyClips-skrytevideo.
Bildeutsnitt fra AnyClips-skrytevideo.Vis mer

AnyClip: En gave til filmfrelste?

Nytt og spennende søkeverktøy.

Du vet hvordan det er: Du sitter sammen med kompisgjengen og utveksler gode filmopplevelser, men klarer ikke å huske hva filmen het, eller hvilke skuespillere som var med.

Dette har AnyClip bestemt seg for å gjøre noe med.

AnyClip

er nemlig en søkemotor for filmklipp, og målet deres er enkelt: Her skal du kunne finne fram til alle scener i alle filmer, og det skal gå raskt.

Store ord altså, og selv om skrytedemoen under er imponerende for alle som er glade i film...

Se videoen her:

... så er det fortsatt for tidlig å si hvor bra det vil fungere i praksis. Vi mener likevel at potensialet er stort.

Mye informasjon

Det første vi lurte på var nemlig hvordan AnyClip skal klare å finne fram til, og ikke minst sortere, all informasjonen de skryter av å gi deg. Foreløpig er det selskapets ansatte som legger inn tagger for hver enkelt film, og informasjonen hentes fra åpne filmdatabaser, filmens undertitler, i tillegg til at det hele krydres med info fra film-covere, bakgrunnsmateriale på DVD/Blu-ray filmer osv. osv.

I snitt antar de at en film vil ha cirka 500 tagger, noe som er imponerende, men også svært ressurskrevende. Og det er også problemet akkurat nå: I den tidlige betaen er det nemlig ikke så mye innhold å skryte av.

Så nå vil de ha DEG med

For å løse dette vil AnyClip også åpne for at registrerte brukere får lov til å oppdatere med egen informasjon via nettet. Dette gjøres via en egen innloggingsside som kalles for ClipIt, der brukerne legger inn sin favorittscene, navn på film, og ikke minst; navngir, og tallfester start og stopp-tidspunkt på den scenen de vil tagge i systemet.

Hvis scenen finner sted et bestemt sted (alt fra et spesielt lokale, til land, by osv), kan du også legge inn dette. I demovideoen over viser de f.eks hvordan man legger inn en scene fra Big Lebowski, og taggene er bowling, navn på hallen, at de har på seg solbriller, rødt pannebånd osv.

Her er det mye å ta tak i med andre ord, jeg gleder meg i hvert fall til å prøve.

Lyst til å delta du også? Du kan søke om å bli betatester på AnyClips egen nettside


Kilde: Slashfilm