<b>BLIR TURISTATTRAKSJON I FINLAND:</b> Snart kan du oppleve Angry Birds live. Foto: Øyvind Paulsen
BLIR TURISTATTRAKSJON I FINLAND: Snart kan du oppleve Angry Birds live. Foto: Øyvind PaulsenVis mer

Angry Birds kommer overalt

Vil bli lansert på PS3, Xbox 360, Wii, DS, PSP, PC og Mac.

I et foredrag på mobilkonferansen Appworks, avslørte Peter Vesterbacka fra finske Rovio at selskapet har store planer med videreutviklingen av Angry Birds.

Spillet har solgt et sted mellom 7 og 10 millioner eksemplarer i App Store (til 6 kroner stykket), og bare på fire dager har over tre millioner Android-brukere lastet ned verdens mest populære mobilspill. Android-versjonen av Angry Birds er gratis og reklamefinansiert, som Vesterbacka mente var viktig siden den betalte delen av Android Market ennå ikke er rullet ut i alle land. Her til lands har vi for eksempel bare hatt tilgang i et par uker.

Angry Birds finnes også til iPad og koster der det femdoble. På spørsmål fra salen om hvorfor prisen var så mye høyere enn på iPhone, svarte Rovio-representanten a) at iPad-brukerne var mer villige til å betale høye priser enn iPhone-brukerne, men kanskje mer spennende b) at iPad-versjonen ville få en del ekstra funkskjonalitet i forhold til mobilutgavene, der flerspillermodus ble nevnt.

DinSides iPad-favoritter

Men, til tross for at ordet "million" sannsynligvis var det mest brukte ordet i foredraget, har ikke Rovio tenkt til å hvile på laubærene av den grunn. Som du ser av ingressen kommer det snart versjoner for de fleste plattformer. Rovio hadde som mål å lansere konsollversjoner før jul (PS3, Xbox 360, Wii, Nintendo DS og Sony PSP), mens PC- og Mac-versjonene nok måtte vente til tidlig i 2011.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Angry Birds-leker

Ikke nok med det - Rovio er også i forhandlinger med leketøysprodusenter om å lage lekefigurer og tøyleker fra Angry Birds-universet, og disse var planlagt lansert i god tid før julehandelen.

Vesterbacka hevdet også at Angry Birds bare var en forsmak - her finnes det en større historie verden ikke har sett noe av, og finnene har planlagt flere titler i Angry Birds-serien. Ikke bare titler som går ut på å skyte med sprettert, men der han også kunne se for seg eksempelvis et bilspill a la Mario Kart, men med de små fuglene i hovedrollen.

Suksessen har selvsagt gjort selskapet langt større enn før. Ved inngangen til 2010 telte Rovio 12 ansatte, og selv etter flere ansettelser har de nå utlyst 15 ledige stillinger.

Det kan med andre ord tikke inn langt flere millioner på kontoen til Rovio i årene som kommer.