<strong><strong>KOMMER:</strong></strong> I løpet av året kan man kjøre Android-apper på Chromebook-maskiner. Foto: GOOGLE
KOMMER: I løpet av året kan man kjøre Android-apper på Chromebook-maskiner. Foto: GOOGLE Vis mer

Android-apper kommer til Chromebook

Plutselig ble de enkle maskinene langt mer attraktive.

Publisert
Sist oppdatert

Som vi spekulerte i for noen uker siden, har Google nå bekreftet at Android-apper nå er på vei til Chrome OS.

Det betyr at Chromebook-maskiner definitivt får nytt liv – med Play butikk vil over halvannen million Android-apper bli tilgjengelig for disse maskinene, hvis operativsystem til nå i praksis har vært nettleseren Chrome.

Spill og produktivitet

Dermed vil Chromebook-eiere få muligheten til å laste ned Android-apper og kjøre dem på PC-en. Ved siden av tusenvis av spill, blir det også mulig å kjøre Office, Skype eller hva det måtte være.

Maskinene, som ble lansert i Norge for et par år siden, har til nå hatt ganske begrenset bruksområde sammenlignet med en vanlig PC. Uten mulighet til å installere programmer, og med liten nytte når man ikke har nettilgang.

LES OGSÅ: Fordeler og ulemper med Chromebook

Selger mer enn MacBook

I Googles blogginnlegg, der de kommende Android-appene offentliggjøres, hevder selskapet også at Chrome OS-maskiner for første gang solgte mer enn Apple i USA første kvartal i år.

Støtten for Android-apper rulles først ut for utviklere i sommer, mens folk flest må vente til høsten før appene gjør sitt inntog.

Verdt å merke seg er også at ikke alle eksisterende Chromebook-maskiner vil få Android-støtten. Hvilke modeller som får Android-apper, finner du i denne listen hos Google.

Google har også et samarbeid med noen aktører som kommer til å lansere nye modeller i sammenheng med at Android-apper kommer, som sikkert kommer til å ha berøringsskjermer og god skjermoppløsning.

Her finner du Dinsides tester av bærbare PC-er

Nettstedet The Verge har allerede tatt en titt på hvordan dette funker i videoen under:

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer