Andre trinn: drev og innmat

Andre trinn: drev og innmat


Med hovedkort og prosessor vel på plass er veldig mye gjort. Det som i stor grad gjenstår er å feste resten av komponentene på hovedkortet. Men først kan det være greit å få festet harddisken og de to optiske drevene.

Fremgangsmåte her varierer fra kabinett til kabinett, men felles for alle er at de festes med skruer enten under eller som regel på siden. Det kan være at de skrues direkte fast i kabinettet, men mange løsninger har også festeskinner som gjør at det er enkelt å ta enhetene ut og inn. Som regel følger det med en liten manual eller dokumentasjon med kabinettet som forklarer fremgangsmåten.

I vårt tilfelle hadde vi faktisk to valg når det kom til harddiskene; enten henge de opp i strikker eller feste de på skinner med vibrasjonsdempende puter. Vi fant ut at sistnenvte løsning fikk holde for nå.

Til høyre er brenner, diskettstasjon og harddisk festet.

Etter dette er det greit å få på plass minnemodulene. De passer i teorien kun en vei, siden de har et hakk som står litt til siden for sentrum. I praksis går det likevel fint an å presse dem ned feil, ettersom du uansett må bruke kraft for å få de helt ned i sporet. I så fall ender du fort opp med svidd hovedkort og/eller modul, så dobbeltsjekk at du gjør det rett første gangen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Andre trinn: drev og innmatHer er en RAM-modul klar for action. Er det et par som skulle settes i så er det viktig at de sitter i rett spor for å få doble minnekanaler, som regel i de med samme farge. Det vil også stå i hovedkortets manual.

Med grafikkortet er det litt enklere, det passer bare i egnet slot på hovedkortet og er umulig å plassere feil veil. Noen grafikkort har en ekstra inngang for strøm bak på kortet. Dersom du har dette må det kobles til rett fra strømforsyningen.

Andre trinn: drev og innmatVoilà!

Neste: koble til alle ledningene -->>