Anbefaler å avinstallere QuickTime umiddelbart

Sikkerhetsselskap advarer mot den utbredte mediespilleren for Windows.

<B>KAN VÆRE RISIKABELT</B>: Apple har lagt ned arbeidet med QuickTime for Windows, og du bør derfor avinstallere programmet, mener sikkerhetsselskapet Trend Micro. Foto: KIRSTI ØSTVANG
KAN VÆRE RISIKABELT: Apple har lagt ned arbeidet med QuickTime for Windows, og du bør derfor avinstallere programmet, mener sikkerhetsselskapet Trend Micro. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sikkerhetsselskapet Trend Micro har gått ut med en advarsel om å bruke mediespilleren QuickTime for Windows, etter at det er funnet to kritiske sårbarheter som ikke kommer til å bli fikset.

Advarselen gjelder ikke QuickTime for OS X.

Oppdateres ikke lenger

Det aldrende Windows-programmet fra Apple har ikke fått sikkerhetsoppdateringer siden januar.

Apple bekreftet for kort tid tilbake at de ikke lenger vil komme med oppdateringer og sikkerhetsfikser.

Derfor anbefaler Trend Micro at du avinstallerer programmet umiddelbart, men sier samtidig at det foreløpig ikke er avdekket at noen har blitt angrepet som følge av sikkerhetshullene.

LES OGSÅ: Fjern søppelprogrammer med Googles nye verktøy

Utbredt

QuickTime kan spille av en rekke lyd- og videoformater, inkludert sitt eget format QuickTime MOV (.mov-filer). Motoren i programmet brukes også som plugin til blant annet nettlesere og en del (eldre) spill.

Tidligere var det også uløselig knyttet til Apples iTunes, men brukes ikke lenger etter versjon 10.5.

Ifølge teknologinettstedet ArsTechnica sørget siste oppdatering for å blokkere bruk av QuickTime-tillegget i nettlesere, noe som allerede reduserer risikoen for angrep betraktelig.

LES OGSÅ: De farlige gratisprogrammene

Slik gjør du det

Hvis du vil avinstallere programmet i Windows 10, høyreklikker du på startknappen og velger Programmer og funksjoner. I eldre Windows-versjoner velger du Avinstaller et program fra Kontrollpanelet.

For ytterligere informasjon om hvordan du sletter programmet, ta turen til denne siden hos Apple.

Trenger du et annet program for å spille av mediefiler, kan du prøve for eksempel VLC media player, eller rett og slett bare Windows Media Player.

LES OGSÅ: Norge på pirat-toppen i Skandinavia