Anarchy Online i butikkene 27. juni

Det mest etterlengtede norske dataspillet noensinne er endelig ferdig etter fem års utvikling. Om halvannen uke kan også du få kjøpt det.

Mye er sagt om Anarchy Online, utviklet av det Oslo-baserte selskapet FunCom. Dette online-spillet har fått enorm oppmerksomhet fra internasjonal spillpresse, og tiltakk mange skuelystne på E3-messen både i år 2000 og 2001.

Man kan i utgangspunktet sammenligne AO med de allerede eksisterende spillene som Asheron’s Call, EverQuest eller Ultima Online. Prinsippet er det samme: Spillet foregår i en stor verden, og det dreier seg om å knytte kontakter, skape et sosialt nettverk, bygge opp personligheten og kjempe mot fiender.

Anarchy Online er imidlertid mer avansert enn det. For det første er settingen annerledes: Her befinner vi oss i en science fiction-verden, i motsetning til sverd og magi-tematikken som dominerer de konkurrerende spillene. Innholdet er også mye mer omfattende, med individuelle oppdrag, mer fokus på samarbeid og store muligheter for utvikling av personligheten.

Største spillet noensinne?

Anarchy Online har tatt hele fem år å utvikle, og har den siste tiden hatt over 100.000 betatestere som jobbet med å finne ”bugs” og andre feil i programmeringen. Vi har selv prøvd den aller ferskeste utgaven – beta 4.0, og er svært imponert. Undertegnede har prøvd seg på både Ultima Online og Asheron’s Call uten egentlig å få noe særlig ut av det – saken er annerledes med AO: Du får virkelig følelsen av å være med i en omfattende og levende verden. Og det er lett å bli hektet!

Artikkelen fortsetter under annonsen

FunCom har møtt mange tekniske utfordringer i løpet av utviklingen av spillet. Blant annet har General Electric levert serverne som spillet kjører på, og disse skal kunne betjene en enorm antall brukere samtidig.

Grafikkmotoren i spillet er også svært avansert, og lysår foran andre lignende online-spill.
Hvordan resultatet blir, får vi se 27. juni, men ut fra det vi hittil har sett, vil Anarchy Online bli en kjempesuksess.

Spillet kommer til å koste 499 kroner, og dette inkluderer én måneds bruk. Etter det må du betale ca. 120 kroner i måneden for å kunne spille. AO har en levetid på fire år, og vil avsluttes med en kjempekonklusjon. Lanseringen er foreløpig begrenset til Skandinavia og USA, resten av Europa og Asia må vente noen måneder på spillet.

Vi kommer selvsagt tilbake med en fullstendig test av spillet etter utgivelsen.