AMD også med kraftige priskutt, først til 933 MHz

Intel og AMD knives om å være først og størst med prisnedsettelser og høye klokkehastigheter. Dagen etter at Intel senker sine priser følger AMD opp. Eller er det Intel som sniker seg foran AMD? Følg med i prosessorkrigen.

Det viser seg at også AMD kommer med prisnedsettelser i slutten av måneden, den 28 februar. Men her er det ikke snakk om usle nedsettelser på noen og tyve prosent.

Det ryktes at Athlon 700 MHz vil falle med hele 60 prosent!

Tydeligvis vil AMD gjøre denne Athlon-utgaven til den mest gunstige når det gjelder pris/ytelse.

550 MHz-versjonen vil fases ut, mens de andre modellene vil ligge et hakk under Intels Pentium III. Det vil med andre ord si at du får en 800 MHz Athlon for samme pris som en 750 MHz Pentium, og en 750 MHz Athlon for samme pris som en 700 MHz Pentium. Og så videre.

933 MHz i april

I april vil AMD introdusere 933 MHz-versjonen av Athlon. Dette skjer en måned før Intel lanserer sin Pentium på samme klokkehastighet.

Samtidig har AMD ingen problemer med levering, mens Intel fremdeles sliter med å få produksjonen opp på et nivå som kan tilfredsstille etterspørselen.

Intel påstår at disse problemene skal være overvunnet i løpet av første kvartal, spørsmålet er om problemene da flytter seg over til de nye, raskere modellene som blir introdusert.

Nye hovedkort for Athlon

Utvalget i hovedkort for Athlon har ikke vært helt på topp, de store fabrikantene har enten ikke vist den store entusiasmen, eller vært engstelige for å utfordre Intel. Nå har flere av de store kommet med svært kurante kort, og de siste skuddet på stammen er et nytt kort fra FIC - SK11.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette kortet er basert på brikkesettet KX153 fra Via, og støtter både 133 MHz SDRAM og 4x AGP i tillegg til andre egenskaper.

De som liker å tøye grenser vil finne overklokkingsmuligheter i BIOS. Kortet vil automatisk falle tilbake til den siste fungerende hastigheten hvis strikken ble tøyd for langt i forrige forsøk.