AMD lanserer nye FX-prosessorer

FX-modellene har vært AMD-overklokkernes favoritt, nå dukker de opp igjen.

Overklokkere og gamere er i stor grad overlappende grupper, selv om overklokking til tider kan være et game i seg selv. Men om ikke alle gamere er overklokkere, så er praktisk alle overklokkere også gamere.

Derfor ble den nye FX-serien av AMD sine kommende prosessorer annonsert på spillmessen E3 (Electronic Entertainment Expo) i Los Angeles.

Skreddersydd for gamere

Plattformen som først vil være tilgjengelig er kalt Scorpius og er basert på 9-serie-brikkesettet som nylig ble lansert. I kombinasjon med AMD Radeon HD 6000 serien grafikkort og Zambezi-prosessoren med 8 kjerner uten klokkebegrensninger snakker vi seriøs ytelse.

Les også: To plattformer fra AMD

Zambezi er altså FX-versjonen av prosessorer basert på Bulldozer-platformen. I følge ryktene er det snakk om fire forskjellige modeller:

AMD FX-8130P 8 kjerner, 3,8Ghz, Max Turbo 4,2 GHz, 125W
AMD FX-8110 8 kjerner, 3,6GHz, Max Turbo 4,0 GHz, 95W
AMD FX-6110 6 kjerner, (ukjent), Max Turbo ukjent, 95W
AMD FX-4110 4 kjerner, (ukjent), Max Turbo ukjent, 95W

Hvilke klokkehastigheter som vil kunne oppnås vil det selvsagt bli konkurrert om, med eksotiske kjøleløsninger for de kompromissløse.

AMD lanserer nye FX-prosessorer


3D-støtte

AMD sitt Gaming Evolved-program er et samarbeide med ledende spillutviklere og andre involverte aktører. Dette innebærer også utvidet støtte for Microsofts DirectX11, AMD Eyefinity flerkskjermsløsninger, AMD Dual Graphics for støtte av flere grafikkprosessorer i samme PC, og AMD HD3D-støtte for standardbaserte visuelle 3D-løsninger.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Over 400 spill-titler støtter nå 3DHD.

Verden venter i spenning

Men deltakere på E3 er skuffet fordi disse prosessorene fremdeles er utilgjengelige. De skulle vært tilgjengelige i annet kvartal, og det er ikke lenge igjen.

AMD's road map Foto: X-bits labs
AMD's road map Foto: X-bits labs Vis mer


Lekkasje fra tidlige tester har visstnok vist at ytelsen ikke er som forventet, og ryktene vil at dette er grunnen til forsinkelsene.

Les også: Hva er forskjellen på AMD og Intel?

Men i neste uke vil AMD lette på sløret og vi vil forhåpentligvis bli klokere både når det gjelder ytelse, priser og tilgjengelighet.

Les også: Intel klare med billigprosessorer med høy ytelse