AMD lanserer nye FX-prosessorer

FX-modellene har vært AMD-overklokkernes favoritt, nå dukker de opp igjen.

AMD lanserer nye FX-prosessorer
Publisert
Sist oppdatert

Overklokkere og gamere er i stor grad overlappende grupper, selv om overklokking til tider kan være et game i seg selv. Men om ikke alle gamere er overklokkere, så er praktisk alle overklokkere også gamere.

Derfor ble den nye FX-serien av AMD sine kommende prosessorer annonsert på spillmessen E3 (Electronic Entertainment Expo) i Los Angeles.

Skreddersydd for gamere

Plattformen som først vil være tilgjengelig er kalt Scorpius og er basert på 9-serie-brikkesettet som nylig ble lansert. I kombinasjon med AMD Radeon HD 6000 serien grafikkort og Zambezi-prosessoren med 8 kjerner uten klokkebegrensninger snakker vi seriøs ytelse.

Les også: To plattformer fra AMD

Zambezi er altså FX-versjonen av prosessorer basert på Bulldozer-platformen. I følge ryktene er det snakk om fire forskjellige modeller:

AMD FX-8130P 8 kjerner, 3,8Ghz, Max Turbo 4,2 GHz, 125W
AMD FX-8110 8 kjerner, 3,6GHz, Max Turbo 4,0 GHz, 95W
AMD FX-6110 6 kjerner, (ukjent), Max Turbo ukjent, 95W
AMD FX-4110 4 kjerner, (ukjent), Max Turbo ukjent, 95W

Hvilke klokkehastigheter som vil kunne oppnås vil det selvsagt bli konkurrert om, med eksotiske kjøleløsninger for de kompromissløse.

AMD lanserer nye FX-prosessorer


3D-støtte

AMD sitt Gaming Evolved-program er et samarbeide med ledende spillutviklere og andre involverte aktører. Dette innebærer også utvidet støtte for Microsofts DirectX11, AMD Eyefinity flerkskjermsløsninger, AMD Dual Graphics for støtte av flere grafikkprosessorer i samme PC, og AMD HD3D-støtte for standardbaserte visuelle 3D-løsninger.

Over 400 spill-titler støtter nå 3DHD.

Verden venter i spenning

Men deltakere på E3 er skuffet fordi disse prosessorene fremdeles er utilgjengelige. De skulle vært tilgjengelige i annet kvartal, og det er ikke lenge igjen.

AMD's road map Foto: X-bits labs
AMD's road map Foto: X-bits labs Vis mer


Lekkasje fra tidlige tester har visstnok vist at ytelsen ikke er som forventet, og ryktene vil at dette er grunnen til forsinkelsene.

Les også: Hva er forskjellen på AMD og Intel?

Men i neste uke vil AMD lette på sløret og vi vil forhåpentligvis bli klokere både når det gjelder ytelse, priser og tilgjengelighet.

Les også: Intel klare med billigprosessorer med høy ytelse

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer