AMD eller Intel på bærbar PC?

Spørsmål:

Hei datadoktor,

Eg skal kjøpe bærbar PC, men er litt i tvil om eg skal velgje ein PC med AMD-prosessor eller om eg skal halde meg til Intel. AMD-PCane er som regel billegere enn Intel-baserte, men er dei samstundes dårlegare?

Helsing
Evelyn

Datadoktoren svarer

Hei Evelyn,

Vi har testet haugevis av bærbare PCer, både Intel- og AMD-baserte. Velger du en billig Intel-basert PC er det ofte en Celeron eller Pentium-prosessor som sitter i den, mens AMD-PC-er benytter Sempron eller Athlon-prosessor. Dyrere Intel-PC-er bruker som regel Core 2 Duo-prosessor, og de dyreste AMD-PC-ene bruker Turion.

Våre tester tyder på at Intel-prosessorene utvikler litt mindre varme enn AMD-prosessorene, og at det er en tendens til litt dårligere batterilevetid og litt mer viftestøy på AMD-baserte maskiner. Ytelsesmessig ligger nok også Intel litt over tilsvarende AMD-prosessorene, men så er som regel AMD-maskinene billigere enn Intel-maskinene.

Dette er basert på våre egne erfaringer, og avslører kun tendenser. Det finnes alltid unntak. Vi har imidlertid ingen holdepunkter for at AMD-maskinene er av dårligere kvalitet enn Intel-maskinene. Som regel kan det uansett være smart å gå litt opp i pris i forhold til de aller billigste maskinene på markedet.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar