AMD demonstrerer Athlon på 1,1 GHz!

AMD demonstrerer Athlon på 1,1 GHz!

Rett etter at Intel stolt annonserte hvordan de klarte 1 GHz med eksisterende brikketeknologi i Pentium III, svarer AMD med å demonstrere Athlon på 1,1 GHz - med kobberteknologi.

Publisert

AMD har klart det igjen, å gå forbi Intel i prosessorhastighet. Intel annonserte i går at de når 1 GHz med samme teknikker som brukes i dagens 800 MHz Pentium III. Overgangen til bruk av kobber i forbindelsene inne i brikken, ligger fremdeles et godt stykke lenger frem i tid.

AMD derimot, er i ferd med å ta denne teknikken i bruk i ordinær produksjon, og regner med å kunne være i gang med å levere produkter allerede før sommeren.

Prosessoren som ble demonstrert, var installert i et standard system bygget opp av ordinære PC komponenter. Kjølingen ble besørget av ordinære prosessorvifter, ingen avanserte kjøleskap var nødvendige.

Internt hurtigminne

En enda viktigere egenskap hos den nye Athlon-prosessoren, er at den endelig får integrert hurtigminne på full prosessorhastighet. Her har Intel hatt et vesentlig forsprang i de siste Coppermine-utgavene (som ikke innebærer bruk av kobber i konstruksjonen) av Pentium III.

Isolert sett er internt hurtigminne langt viktigere for ytelsen enn bruk av kobber. Men dette gjør det mulig å øke ytelsen senere, når nye grenser skal brytes.

Levering

Det er ventet at nye Athlon-prosessorer med internt hurtigminne vil komme på markedet allerede i annet kvartal i år. Disse vil ha lavere klokkehastighet enn 1,1 GHz, men vil likevel være raskere enn dagens utgave på 800 og 850 MHz som lanseres neste uke.

Vi kan regne med at prisene på dagens Athlon-utgaver vil falle kraftig når de nye prosessorene blir offisielt lansert.

Intel kommer tilbake

Neste uke vil Intel demonstrere sin neste prosessorgenerasjon, etterfølgeren etter Pentium, med kodenavnet Willamette.

Blir dette et nytt gjennombrudd som tar rotta på AMD? Er dette esset Intel har i ermet, som er årsaken til at det er nesten umulig å få tak i Pentium III for tiden?

Vi følger aktivt med i prosessorkrigen og kommer tilbake med flere nyheter fra fronten.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer