Amazon skal selge MP3-musikk

NYHET: Skal selge MP3-filer billigere enn iTunes Store og helt uten DRM.

Publisert
Sist oppdatert

Amazon har tidligere annonsert at de vil ta opp konkurransen om salg av musikkfiler, men i motsetning til iTunes har selskapet bestemt seg for å selge musikk uten kopibeskyttelse, eller DRM. I følge en artikkel i New York Post vil Amazon komme på banen allerede i september, og det går rykter om at selskapet har rundt én million låter klare på lanseringsdatoen.

Amazon vil tilby musikk fra alle plateselskaper, med unntak av Sony BMG og Warner Music Group, som ikke vil være på plass fra starten.

Billigere

Amazon skal selge MP3-musikk


Prisene er fortsatt ikke bekreftet, men i følge avisens kilder vil sangene koste 99 cent for nyere utgivelser, og 89 cent for eldre. iTunes tilbyr i dag ubeskyttet musikk fra EMI, men tar da 1,29 dollar pr sang. I Norge er prisen for ubeskyttet materiale 10 kroner pr sang (M4A-format). Komplette album vil koste mellom 7,99 og 9,99 dollar.

Ved å gå for MP3 har Amazon allerede sørget for at musikken kan spilles på nær sagt alt av håndholdte musikkspillere (inkludert iPod), mobiltelefoner og DVD-spillere. Dermed burde i hvert fall grunnlaget for suksess være lagt.

Les også:
Sony blir åpne

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer