Amazon lanserer gratis nettlagring

Amazon lanserer gratis nettlagring

Og baker inn digital musikktjeneste.

Publisert
Sist oppdatert

I dag tidlig norsk tid lanserte Amazon tjenesten Cloud Drive, og som navnet antyder er det snakk om lagring av filer på nett. Tjenesten er myntet på forbrukere, og er også tilgjengelig for norske Amazon-kunder.

Som Cloud Drive-bruker kan du laste opp filer fra PC-en din via nettleseren. Du får 5 GB gratis lagringsplass, og for hver GB ekstra du trenger, koster det 1 dollar i året.

Filene kan ikke overskride 2 GB pr stk, men du kan merke og laste opp flere filer samtidig.

Funksjonaliteten er foreløpig begrenset - du kan for eksempel ikke dele filer eller synkronisere med mapper som ligger på datamaskinen, slik du kan med for eksempel DropBox.

Les også: 25 GB gratis lagring på nett

Innbakt musikkspiller

Men Amazon har bakt inn en webbasert musikkspiller, Amazon Cloud Player for Web, som lar deg spille musikkfiler som du har lastet opp:

Amazon lanserer gratis nettlagring


En egen Cloud Player for Android er også lansert, men den er ikke tilgjengelig for norske brukere i skrivende stund.

Det som imidlertid er Amazon sterkeste våpen mot konkurrentene er deres egen MP3 Store. Hvis en kunde kjøper ett enkelt album, økes lagringsgrensen umiddelbart til 20 GB uten kostnad i ett år. Og hvis kunden samtidig ønsker å ha denne musikken lagret på sin Cloud Drive, vil ikke det påvirke lagringsgrensen, uansett hvor mye musikk man kjøper.

Ulempen er at MP3 Store foreløpig kun er tilgjengelig for brukere i USA.

Brukervennlig, men begrenset

DinSide Data har så vidt brukt tjenesten i morgentimene torsdag, og førsteinntrykket er positivt. Det er svært enkelt å laste opp og ned filer. Mer funksjonalitet, og integrasjon i Windows Utforsker hadde vært supert. For ikke å glemme tilgang til MP3 Store også for norske brukere.

Du finner mer informasjon og kan registrere deg som bruker hos Amazon.com.

Les også: Slik ser nettskyen egentlig ut

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer