Amazon lanserer Echo

Personlig assistent i form av sylinderformet høyttaler.

<strong><strong>«ALEXA»:</strong></strong> Ved å snakke til Amazon Echo kan du få svar på det meste. Foto: AMAZON
«ALEXA»: Ved å snakke til Amazon Echo kan du få svar på det meste. Foto: AMAZON Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De siste årene har stemmestyring blitt stadig mer aktuelt. Apple har Siri, Microsoft har Cortana og Google har sitt stemmesøk, som riktignok ikke har fått noe jentenavn.

Amazon vil ikke være noe dårligere. Nå har det amerikanske selskapet, som begynte som en bokhandel på nett, lansert Echo; en stemmestyrt personlig assistent som ser ut som en Bluetooth-høyttaler (og som i tillegg også er en Bluetooth-høyttaler).

Les også: Amazons telefon har fem kameraer

Informasjon, musikk, vær, nyheter …

Echo kan by på så mangt. Når den er koblet opp, trenger du bare å si «Alexa», etterfulgt av hva du ønsker å få svar på; det være seg hva slags vær det er meldt i morgen, hvordan du staver et vanskelig ord eller hva de store overskriftene er i avisene.

I tillegg kan den spille musikk og er integrert med flere musikktjenester som Amazons egen musikktjeneste, TuneIn (radio) og iHeartRadio.

Sier du «Alexa, play some jazz» begynner enheten automatisk å spille jazzmusikk.

Det er også lett å sette alarmer eller bruke enheten som tidsur når du skal koke egg. Mangler du noe i kjøleskapet er det bare å be henne om å legge det til i handlelista

Amazon lanserer Echo


Syv mikrofoner

Echo har syv mikrofoner innebygd og skal klare å fange opp stemmen din selv om du står langt unna, eller også selv om den allerede spiller musikk.

Les også: Her er Amazons nye handleløsning

På innsiden sitter det to høyttalerelementer; ett på 2,5" som sørger for bassen og ett på 2" som sørger for diskant. I tillegg finnes en refleksport for å forbedre bassresponsen.

Se video

Under ser du en video som presenterer Echo:

For å kjøpe enheten, trenger man en invitasjon. Prislappen er på 199 dollar (snaue 1.400 kroner med dagens kurs), der Amazon Prime-medlemmer får den til halv pris.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer