Amazon Fire TV lansert

Går rett i strupen på Apple TV og Chromecast.

<strong>FINN FREM POPCORNET:</strong> Amazon har lansert en ny TV-boks som også kan styres med stemmen.
FINN FREM POPCORNET: Amazon har lansert en ny TV-boks som også kan styres med stemmen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Amazon avduket i kveld sin nye TV-boks, Fire TV. Den lille boksen kobles til en TV, og via den medfølgende fjernkontrollen kan man bruke en rekke nettjenester for musikk og film, inkludert Netflix, Hulu, Pandora, ESPN, Vimeo og selvagt Amazons egen filmtjeneste, Amazon Prime.

Fire TV har dessuten støtte for spill, og ved lanseringen kan man for eksempel spille Minecraft og The Walking Dead. Til det trenger du en egen spillkontroll.

TEST: Google Chromecast

Søk med stemmen

I tillegg til å være utstyrt med knapper, har fjernkontrollen også innebygd mikrofon som selskapet selv skryter veldig av ved lanseringen. Det betyr at du kan holde en knapp inne og si navnet på en skuespiller, for så å få opp alle filmene du kan se der skuespilleren har en rolle.

Boksen har også en egen barnemodus, som gjør at foreldre kan begrense tilgangen for barna; både hva gjelder aldersmerking og hvor mye tid de får lov til å bruke hver dag.

Ved å trykke på mikrofonknappen, kan du søke med stemmen.
Ved å trykke på mikrofonknappen, kan du søke med stemmen. Vis mer


Forutser hva du vil se

Selskapet har også laget en «ASAP»-funksjon (Advanced streaming and prediction), som på forhånd begynner å laste inn det de tror du kommer til å se.

Med såpass mange tjenester kan brukere velge blant over 200.000 filmer og TV-serie-episoder. Fire TV kan vise filmer i full HD-oppløsning, og med Dolby Digital 7.1-lyd.

Les også: Slik får du amerikanske Netflix

Kindle Fire-eiere kan sende innhold direkte til Fire TV og bruke nettbrettet som sekundær skjerm.
Kindle Fire-eiere kan sende innhold direkte til Fire TV og bruke nettbrettet som sekundær skjerm. Vis mer


Tre ganger så rask

Spesifikasjonsmessig har den 2GB internminne og en firekjerners prosessor, noe som ifølge Amazon gjør den tre ganger så rask som Apple TV.

Det er også mulig å spille musikk og vise bilder man har lagret på Amazon Cloud Drive, og med et Kindle Fire-nettbrett, kan du sende lyd og bilde direkte derfra, samt bruke det som en sekundær skjerm som blant annet viser informasjon om skuespillere som er med i filmen du ser.

Prisen er 99 dollar; det samme som Apple tar for Apple TV i USA.

For oss nordmenn er det imidlertid ikke mulig å bestille boksen via Amazons nettsted. Dessuten er det flere av tjenestene som ikke er tilgjengelig i Norge; derunder også Amazons filmleietjeneste.

Les også: Ni nettjenester vi misunner amerikanere

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!