Amazon Cloud Drive: Nå med synkronisering

Koster halvparten så mye som Dropbox, men fortsatt virker tjenesten noe upolert.

Nå kan du synkronisere mapper og filer på PC-en din automatisk mot Amazon Cloud Drive og andre PC-er du disponerer.
Nå kan du synkronisere mapper og filer på PC-en din automatisk mot Amazon Cloud Drive og andre PC-er du disponerer. Vis mer

Amazons nettlagringstjeneste Cloud Drive ble lansert allerede i mai i fjor, men har så langt manglet en vesentlig ting i forhold til de argeste konkurrentene: Mulighet for å synkronisere lokale mapper på PC-en mot Cloud Drive og andre PC-er. Denne muligheten har både Dropbox, Google Disk og Microsoft SkyDrive tilbudt i lengre tid (lenker til disse tjenestene finner du nederst).

Nå har imidlertid Amazon oppdatert sin Cloud Drive-klient for skrivebordet, med støtte for nettopp denne funksjonaliteten. Det opprettes en egen mappe under brukerprofilen din, og innholdet i denne synkroniseres automatisk i bakgrunnen mot din egen Cloud Drive på nett og mot andre PC-er du måtte disponere.

Når du logger deg på Cloud Drive i nettleseren kan du behandle og forhåndsvise filene dine fra hvor som helst.

Se bilder fra tjenesten:


En del gjenstår

DinSide gjorde en liten test av tjenesten tirsdag, og hastighetsmessig er det ingen tvil om at Amazon scorer høyt. Tjenesten er imidlertid veldig enkel i sin nåværende form, du kan for eksempel ikke velge hvilke undermapper og filer som skal synkroniseres (selective sync), og det vises ikke noe symbol på filene i Windows Utforsker som indikerer om de er overført eller ikke.

Foreløpig er heller ikke en app for iOS-enheter på plass, men Cloud Drive Photos er en app for Android-brett og mobiler som gir tilgang til bildene dine.

Halve prisen av Dropbox

Det som gjør Amazons løsning spesielt interessant, slik vi ser det, er først og fremst prisen. 50 dollar (290 kroner) for et helt år med 100 GB er halvparten av det Dropbox-brukere må ut med, og på nivå med Microsofts SkyDrive. 100 GB hos Google koster ca 60 dollar i året.

Også rimeligere abonnementer er tilgjengelig, 20 GB koster for eksempel bare 10 dollar (58 kroner) i året.

Hvis du kan nøye deg med 5 GB er tjenesten gratis.

Windows og Mac

Du finner mer informasjon om Cloud Drive og kan laste ned klientprogrammet fra denne siden (både Windows og Mac).

Vurdér også disse alternativene:
Dropbox
Google Disk
Microsoft SkyDrive
Logmein Cubby