Alvorlig feil i Windows Me

Holder du på å kjøpe eller bygge en superrask PC? Da bør du tenke deg om to ganger før du installerer Windows Me. Nå viser det seg at du i verste fall kan miste dataene dine.

Nye superraske PCer med prosessorhastigheter på 933 MHz og høyere, er rett og slett for raske for operativsystemet. Den alvorlige feilen oppstår også i Windows 98, og skjer i det du slår av PCen, eller når PCen går i hvilemodus. Du kan rett og slett risikrer at maskinen slår seg av før alle data har blitt lagret til harddisken.

Det er PC World USA som ble gjort oppmerksom på feilen under uttesting av nye PC-modeller. Feilen kan oppstå på både Intel- og AMD-baserte PCer, i kombinasjon med ATA100 harddisker (den nye standarden for IDE-disker).

Windows 2000 ikke berørt

Microsoft har vært klar over problemet, men nekter for at feilen ligger i operativsystemene deres. De påstår videre at feilen oppstår på grunn av kombinasjoner i maskinvaren. Likevel er ikke Windows 2000 berørt av feilen fordi operativsystemet har en annerledes avslutningsrutine, ifølge Gregg Sullivan hos Microsoft.

Sullivan nekter videre for at tidsbesparingene ved avslutning av Windows, et av de store argumentene for å oppgradere til Windows Me, har noe som helst med feilen å gjøre.

Fiks kan ikke lastes ned

Microsoft har allerede laget en fiks til problemet, men denne blir ikke lagt ut til offentlig nedlasting. Den blir bare sendt ut til PC-leverandører, slik at du skal være trygg når du kjøper en ny, rask PC. De som allerede har kjøpt en ny PC eller oppgradert med ny prosessor, blir oppfordret til å ta kontakt med leverandøren for å få tak i fiksen.

I mellomtiden anbefaler både Microsoft og PC-leverandører å skru av støtten for strømsparing, noe som hindrer Windows Me å gå i hvilemodus.

(Kilde: pcworld.com)