Alto – ny webmail fra AOL

Den amerikanske kjempen med et friskt pust av en e-posttjeneste.

Alto fra AOL er en lekker eposttjeneste som kobler seg mot Gmail, Yahoo! Mail og iCloud.
Alto fra AOL er en lekker eposttjeneste som kobler seg mot Gmail, Yahoo! Mail og iCloud. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hvis ikke du har hørt om AOL før, er det et av de store amerikanske nettselskapene som har tilbudt nettjenester i en årrekke. Selskapet tilbød tidligere en slags «klubbtjeneste» der medlemmene hadde chattetjenester, gule sider, e-posttjeneste og liknende. Mang en spøk er blitt gjort om selskapets brukere, som kort fortalt har vært sett på som amatørene på internett.

De senere årene har AOL imidlertid investert penger i kjente nettsteder og merkevarer, blant annet storheter som Techcrunch, Engadget og The Huffington Post.

Flere kontoer

Nå har de en ny tjeneste på gang. Den heter Alto og er nokså utradisjonell, men også et riktig friskt pust i markedet for webbaserte e-posttjenester.

Når du tar i bruk tjenesten, kan du koble til flere andre e-postkonti. Både Gmail, Yahoo! og iCloud er støttet, ved siden av AOLs egen e-posttjeneste (og du kan koble til flere om du bruker mer enn én). Når du sender eller sletter e-post via Alto, reflekteres det også i den aktuelle tjenesten du er koblet til.

Du kan også koble til Facebook for å få se profilbilder når Facebook-venner sender deg e-post.

image: Alto – ny webmail fra AOL


Smart «stacks»-funksjon

Det som gjør Alto annerledes er «stacks»-funksjonen, som grupperer e-posten i «hauger». Når du starter tjenesten første gang, finnes det for eksempel en haug for bilder, vedlegg og varslinger fra sosiale nettjenester.

Dette fungerer altså som et slags filter, så åpner du bilde-stacken får du alle e-postene med bilder, og tilsvarende for for vedlegg. Alle meldinger om tagging på Facebook, nye følgere på Twitter og så videre havner i sistnevnte haug. Du kan også bla gjennom de siste ved å føre musepekeren over haug-ikonet, på samme måte som du kan se kjapt igjennom en hendelse i iPhoto på Mac.

Les også: Slik stopper du varsel-epostene

Du kan selvsagt opprette flere hauger, basert på avsender, mottakere, emnefelt og så videre, og du kan også velge hvorvidt de bare skal havne rett i den aktuelle haugen uten å ta turen innom innboksen. Haugene med nye elementer merkes med «new» når det har kommet ny e-post i dem, og du kan også sortere dem på siste hendelse om du vil.

Innholdet i haugene er dessuten sortert med fine forhåndsvisninger – under ser du for eksempel hvordan vedleggshaugen ser ut:

image: Alto – ny webmail fra AOL


Snooze-epost

Vi liker også muligheten til å «snooze» en e-post hvis ikke du har tid til å svare akkurat nå. Da legges den på vent, og dukker så opp i innboksen din igjen etter at angitt tid har gått, for eksempel en halvtime eller to dager.

image: Alto – ny webmail fra AOL


Søkefunksjonen er også veldig god. Den søker underveis mens du skriver, og grupperer resultatene i e-poster, kontakter, bilder, vedlegg og så videre.

Tjenesten er altså foreløpig i privat beta, og er derfor hverken ferdig eller åpent for den gemene hop. På blokka står blant annet en kalenderfunksjon.

Synes du det så spennende ut, kan du registrere deg på altomail.com, så blir du med i invitasjonskøen.

SAMLESIDE:

Epost