Altetende kortlesere

Som vi har påpekt tidligere er standarder svært populære. Det åpner for nye produkter som løser problemene som oppstår i standardjungelen...

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: Altetende kortlesere
image: Altetende kortlesere

Kortlesere var tidligere både vanskelige å få tak i og til dels vriene å installere og bruke. Etter at USB ble modnet og ikke minst, at Windows XP ble lansert, har det dukket opp stadig flere kortlesere med nye finesser.

Enkelt og kompatibelt

eMagic – som er en produsent av periferiutstyr på Taiwan, og ikke har noe med det tyske nå Apple-eide firmaet emagic, som utvikler musikkprogramvare å gjøre – har to varianter av nærmest altetende kortlesere basert på USB.

Den ene modellen CR-6010 er ekstern, mens CR-6020 er i 3,5-tommers format og beregnet på montering i en brønn i PCen, for eksempel under diskettstasjonen.

Begge har støtte for følgende formater:

SmartMedia
MultiMediaCArd/SecureDigital Card
CompactFlash type I/II og IBM Microdrive
Sony MemoryStick

Til sammen er dette seks formater, eller egentlig fire med varianter. Det kommer tydelig fram på fronten, som har fire spalter.

Installasjon og bruk

Kortleseren for intern montering kobles til to ledige USB-kontakter på hovedkortet. Disse er av pinne-typen, og du finner dem bare på moderne hovedkort med støtte for ekstra USB-kontakter.

Det finnes også en utgave for intern montering som kobles til en vanlig USB-port, på samme måte som den eksterne enheten.

Begge enhetene trenger ingen installasjon i Windows XP. Det er bare å koble til, så dukker det opp fire enheter under kategorien ”Removable Storage”.

image: Altetende kortlesere

Volumnavnet kan du skrive inn på minnekortet, så ser du automatisk hvilket kort som er hvor, så snart du setter det inn. Alternativt kan XP forhåndsinnstilles til enten å åpne mappen eller starte et program som henter data fra det aktuelle minnekortet.

image: Altetende kortlesere

I Windows 2000 må du installere drivere, men har kommer de forskjellige spaltene i kortleseren opp med egne ikoner og navn, selv om de er tomme.

image: Altetende kortlesere

Overføringshastigheten klokket vi til 2 minutter og 25 sekunder på et fullt 128 MB CompactFlash minnekort. Her er det USB 1.1 som begrenser hastigheten, som i snitt lå på 873 KB/sekund.

Konklusjon

Begge kortleserne er svært praktiske, fungerer utmerket og er svært rimelige.

Veiledende pris på begge enhetene er 450 kroner inkl mva.

Norsk distributør: Optical Storage

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!