Altec Lansing ACS48

Navnet Altec Lansing har lange tradisjoner innen profesjonell lyd.Både kino, teater og PA-anlegg har vært områder hvor firmaet har vært en velkjent aktør. Men i dag produseres det bare høyttalere for multimedia og hjemmekino, og firmaet har alliert seg med mange amerikanske PC-fabrikanter som leverandør for pakkeløsninger.

Altec Lansing ACS48
Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.
Frekvensgang Foto: Brlf
Frekvensgang Foto: Brlf Vis mer

Dette systemet er et 3-veis system, med en meget solid og tung subbass i tre. Satellitthøyttalerene er middels store , og har en slags vinklet fot som kan fjernes. Designet og utførelse har god kvalitet og strømforsyningen er integrert i subbassen.

LES OGSÅ:

Det er to minijack-innganger i subbassen. Du kan altså koble til både PC og en annen lydkilde. Hovedsatellitten kobles til med en multiplugg av typen mini-din, samme type kontakt som brukes til mus og tastatur på nyere PCer. Fra denne går det en minijack til den andre satellitten.

Det er en egen kontroll for subbassvolum på selve basskassen. Hovedvolumkontrollen befinner seg i form av pluss- og minus-knapper på den ene satelitten. Disse fungerer trinnvis, og gir hørbare knepp ved endring av volumet. Trykker du begge volumknappene samtidig fungerer dette som en av/på-bryter.

Lytteintrykk

Systemet har et balansert lydbilde, men mangler litt luftighet. Det kan virke litt "sint" i øvre mellomtonen, og det er god overlapping i det øvre bassområdet og ned mot subbassen. Det er tendenser til hull-i-veggen-preg siden lyden kommer direkte fra høyttalerene og ikke spres på en helt tilfredsstillende måte.

Den dypeste bassen virker litt "tung i sessen" og kunne gjerne vært enda fastere.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hovedinntrykket er klart over middels, og systemet er meget kraftig. For spillentusiaster og de som liker moderne synth-musikk er dette et meget bra system.