Altec Lansing ACS45

Navnet Altec Lansing har lange tradisjoner innen profesjonell lyd. Både kino, teater og PA-anlegg har vært områder hvor firmaet har vært en velkjent aktør. Men i dag produseres det bare høyttalere for multimedia og hjemmekino, og firmaet har alliert seg med mange amerikanske PC-fabrikanter som leverandør for pakkeløsninger.

Altec Lansing ACS45
Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.
Frekvensgang, les mer her. Foto: Brlf
Frekvensgang, les mer her. Foto: Brlf Vis mer

Dette systemet er et 3-veis system, med en solid og tung subbass i plast. Satellitthøyttalerene er ganske små, og har en slags vinklet fot som kan fjernes. Designet og utførelse har god kvalitet og strømforsyningen er integrert i subbassen.

LES OGSÅ:

Det er to minijack-innganger i subbassen. Du kan altså koble til både PC og en annen lydkilde. Hovedsatellitten kobles til med en multiplugg av typen mini-din, samme type kontakt som brukes til mus og tastatur på nyere PCer. Fra denne går det en minijack til den andre satellitten.

Det er en egen kontroll for subbassvolum på selve basskassen. Hovedvolumkontrollen befinner seg i form av pluss- og minus-knapper på den ene satelitten. Disse fungerer trinnvis, og gir hørbare knepp ved endring av volumet. Trykker du begge volumknappene samtidig fungerer de som en av og på-bryter.

Lytteintrykk

Systemet har et balansert lydbilde, uten påtagelige mangler. Det kan virke litt "sint" i den øvre mellomtonen, og det er ikke helt god overlapping i øvre bassområdet ned mot subbassen. Det er et visst hull-i-veggen-preg, lyden kommer helt klart direkte fra høyttalerene og spres ikke på en helt tilfredsstillende måte.

Den dypeste bassen virker litt slapp og rumlete, den kunne gjerne vært litt fastere i fisken.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hovedinntrykket er klart over middels, og systemet er kraftig nok for de aller fleste behov. For spillentusiaster og de som liker moderne synth-musikk er dette et meget bra system.