Alt i ett med Multitainer

TEST: Denne spennende maskinen er redningen for deg som ikke vil ha stua full av blinkende bokser. Det meste som har underholdnings- og nytteverdi er pakket inn i en, funksjonell enhet.

Alt i ett med Multitainer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

For å starte med en kort oppsummering: I Fujitsu Siemens Multitainer får du en DVD/CD-spiller med karaokefunksjon, som også spiller MP3-filer direkte fra CD. Den er også en fullverdig Windows-basert PC som gir Internett-tilgang via telefonlinje eller bredbånd. Hvis du ønsker kan du også sende og motta faks med den, eller bruke den som telefonsvarer. Som du skjønner er det mange enkeltstående enheter som blir eliminert med denne spilleren i huset.

LES OGSÅ:

Familiemaskin

”Underholdning for hele familien” heter det i brosjyren, og da vi testet Multitaineren hadde vi dette konseptet i bakhodet. For dette er ikke en maskin for entustiastene som er ute etter best ytelse, best lyd og best bilde, enten det gjelder for dataspill, DVD-filmer eller musikk. Kort og greit er den myntet på hele familien, og søker å gi alle mulighet for å lett kunne bruke den med det lettfattelige menysystemet. Betjeningen gjør du med det trådløse tastaturet med innebygget musfunksjon eller fra fjernkontrollen.

Menystyrt bruk

Alt i ett med Multitainer

Under panseret på den sølvglinsende boksen finner vi blant annet en fullverdig PC, som bruker Windows 98 i norsk utgave. Prosessoren er en litt utdatert Intel Celeron 366 MHz parret med 64 MB PC100-minne. Lagringsplassen er på 10 GB.

Menyoversikten som du får opp på TV-skjermen for å styre Multitainer, blir også kjørt i Windows, og det er svært enkelt å bytte mellom menymodus og ”vanlig” Windows hvis du skulle ønske det.

Maskinen kommer selvsagt ferdig installert med all nødvendig programvare. Her finner du, i tillegg til Windows 98, programvare for MP3- og CD-avspilling, Microsoft Works for lett kontorarbeid, Internet Explorer, Outlook Express og det lettfattelige menysystemet. Ved hjelp av ni ikoner får du tilgang til alle funksjonene maskinen har å tilby, og bak noen av ikonene skjuler det seg undermenyer for mer detaljerte valg.

Les videre om hjemmekino- og PC-funksjonene.