Alt-i-ett-grafikk fra Matrox

Grafikkort-produsenten Matrox lanserer i disse dager et nytt kort basert på G400-prosessoren. Marvel G400-TV er, i følge dem selv, det mest komplette videoredigeringskortet på markedet, og det har massevis av tilleggsfunksjoner.

Vi har tidligere 5402>testet G400-prosessorens muligheter, og konkluderte med at det er en meget kompetent 2D/3D-løsning, som egner seg for både spillere og gjennomsnittlige brukere. Nå kommer Matrox med enda et kort som bygger på denne prosessoren, og dette kortet er rettet mot brukere interessert i avansert videoredigering.

Ta opp og rediger

For videoentusiaster byr G400-TV på mange muligheter: maskinvarebasert MJPEG komprimering og dekomprimering, Avid Cinema-programvare som tillater spesialeffekter og lydredigering, DualHead-utgang som gjør det mulig å samtidig redigere video på dataskjermen og forhåndstitte på resultatet på TV-skjermen, samt en teknologi som sparer plass på harddisken mens du redigerer. Marvel G400 er det eneste alt-i-ett kortet som har maskinvarebasert MJPEG-behandling, som gir betydelig bedre videokvalitet.

MJPEG filene kan også enkelt konverteres til MPEG2, for internett-bruk.

Kortet har også innebygget TV-tuner, som lar deg se på TV og ta opp programmer på harddisken. Kortet fungerer som en videospiller, og det er fullt mulig å stille inn og programmere opptak. Videre kan du redigere opptakene med den medfølgende programvaren.

I esken finner du også en ekstern tilkoblingsboks, med en rekke inn- og utganger samt TV-tuner. Matrox har også husket DVD, og lover meget høy kvalitet på avspillinger, og mulighet for visning av film på TV-skjermen mens den vanlige skjermen brukes til andre oppgaver. Dette takket være DualHead-teknologien.

Kortet har 16 MB RAM, RAMDAC på 300MHz, og pakken inkluderer flere nyttige programmer og spill. Prisen er på 3,495 kroner inkl mva. og kortet vil være tilgjengelig i slutten av 99.