Alt går tregt etter oppgradering av PCen

Hei,

Jeg har nettopp skiftet hovedkort og prosessor i PCen. Etter ombyggingen (som skulle ha gjort PCen raskere), går alt tregt.

Hvert annet sekund ser det ut til at maskinen stopper opp ca. 1/2 sekund uten aktivitet på HD for så å gå videre. Både grafikk og lyd hakker, og lyd og bilde på DVD-filmer er ikke synkrone.

Jeg har nullstilt BIOS oppsettet, men det har ingen effekt. Det ser derfor ut til at det kan være et maskinvareproblem. Har du forslag til hva jeg skal se etter ?

Vennlig hilsen
Rolv

Datadoktoren svarer

Hei,

Feilen er helt sikkert knyttet til maskinvareproblematikk, sannsynligvis kan den løses ved å installere nye drivere. Hvis PCen din er AMD-basert bør du gå til produsenten av brikkesettet (vanligvis VIA Technologies: http://www.via.com.tw/jsp/en/index.jsp) og laste ned drivere til hovedkortet. Også Intel-baserte hovedkort kan trenge ekstra drivere som ikke følger med på Windows-CDen. Sjekk http://www.intel.com.

Du må også sørge for at DMA-støtte for harddisken din er slått på. Dette gjør du ved å gå til Kontrollpanelet, velge System, Enhetsbehandling. Finn harddisken din, dobbelklikk og gå til skillearket hvor du kan sette kryss for DMA-støtte. Det samme må du gjøre for DVD-ROMen din. Det løser ytelsesproblemer knyttet til blant annet DVD-avspilling.

Artikkelen fortsetter under annonsen

mvh
Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar