Alltid synkronisert

Tre klikk - og filene dine er alltid med deg, uansett hvilken PC du jobber på.

Arbeider du på et kontor eller denslags har du antakeligvis en PC på jobb og en PC hjemme - Ja, dagens ungdom flyr sågar rundt med en rekke laptoper i tillegg.

Hver eneste PC har sin funksjon, men det kan bli mye å holde styr på. Mange tar arbeidet med seg hjem om kveldene, og det er irriterende å glemme dokumentet man jobbet med hele kvelden før, når man kommer å jobb neste morgen.

Selv om enkelte har problemer med å forstå hvorfor man ikke bare slenger opp en FTP-server, finnes det faktisk folk som ikke synes det er så greit.

Smarte tjenester som lar deg synkronisere mapper til en sentral server spretter opp i mangfold, men få er så enkle og velfungerende som SugarSync - DinSide Data har testet.
Dagene med "jeg glemte filen hjemme" er herved over.

>> Les også: Slik sender du store filer

Synkronisering det smaker søtt av

SugarSync, som foreløpig er i privat beta, er et lite program som gjør det utrolig enkelt å synkronisere innhold til forskjellige PC-er og mobiler.

Joda - filen jeg ser etter ligger der ... et sted.
Joda - filen jeg ser etter ligger der ... et sted. Vis mer


Den største fordelen til SugarSync er at programmet er ganske lett å bruke. Øverst til venstre ligger oversikten over PC-ene programmet er installert på, og mappene ligger i en oversiktlig tre-struktur til venstre - og det er hele historien om brukergrensesnittet.

Når du kjører programmet første gang tar det en liten stund å synkronisere, men programmet bruker med vilje lite båndbredde slik at det ikke går ut over internett-hasigheten. Når alle filene først er synkronisert vil bare nye og endrede filer synkroniseres.

I tillegg til at filene er tilgjengelige på PC-er hvor programmer er installert, er de også tilgjengelig på internett, på "brukernavn".sugarsync.com. Her får du også tilgang til en egen bildeviser med slideshow-funksjon og en kontaktliste, hvor du kan gruppere kontaktene i forskjellige kategorier. Kontaktlisten kan imidlertid bare importere fra gmail, yahoo, msn og aol sine nettbaserte e-postkontoer og har bare felt for navn og e-post. Vi savner dog en mulighet for å importere kontakter fra Outlook eller mobilen og selvfølgelig felt for telefonnummer og adresse - Hvorfor det ikke finnes virker helt uforståelig.

Men, tjenesten er jo i beta - og det er ikke kontaker som er det viktigste.

Mobil

Du kan også hente filene med mobilen - Vi testet med en gammel Sony Ericsson W300i og det fungerte tilfredsstillende. For å få full glede av denne funksjonen bør man imidlertid ha en litt mer avansert telefon.

Gratisversjonen har 1 gigabyte lagringsplass, men under betaperioden får du 11 gigabyte - helt gratis. Ønsker du mer enn en gigabyte når programmet slippes må du betale.

Teknologibloggen har 500 invitasjoner som de deler ut - er du heldig kan du sikre deg en.

Skulle du derimot ikke være like rask, kan du søke om beta-invitasjon her.