- Alltid skarpe bilder

Sony har nettopp lansert tre nye modeller som lover oss skarpe bilder. Her er detaljene!

Uskarpe bilder er et stort problem i kompaktkameraverden. Som regel er det en følge av lyssvake objektiver, som gjør at man enten må ta til takke med lengre lukkertider og mindre skarphet, eller økt følsomhet og mer støy. Sony mener å ha et botemiddel.

- Alltid skarpe bilder


Og oppskriften er såre enkel - ved å redusere støyet i høy-ISO-bilder, skal kameraet tillate ISO-verdi så høy som 1000 uten å produsere ødeleggende støy. Teknikken kalles "Clear RAW noise reduction" og gjør at vi da kan ta skarpe bilder innendørs uten blits.

W-serien vil til å begynne med bestå av de tre kameraene W30, W40 og W50. Ikke overrasket er det W50 som er det beste av dem, med en større LCD-skjerm enn de andre (2.5" kontra 2") og en litt stivere pris. Veiledende vil det ligge på 2990,-, mens W30 og W40 vil koste henholdsvis 2390,- og 2590,-. Forskjellen på de to minste er minimal - de to hundre kronene gir deg et skinnetui til å ha kameraet i, og dessuten er W40 tilgjengelig i sort.

Alle kameraene er, som vanlig for Sonys Cybershot-kameraer, utstyrt med Carl Zeiss-optikk med 3x optisk zoom. De har alle 6 megapikslers oppløsning og kan ta rundt 400 bilder før batteriet må lades på nytt.

Vi har selvsagt bestilt et testeksemplar, så får tiden vise om Sony blir innendørskongen!